Op post voor Maarten Wynants

Print
Op post voor Maarten Wynants

Op post voor Maarten Wynants

Houthalen-Helchteren -

Burgemeester Alain Yzermans en schepen Patrick Pollers waren zondag op post tijdens de Ronde van Vlaanderen. Vanuit het veld wilden zij Maarten Wynants 'live' aan het werk te zien. Samen met een aantal andere gasten uit Houthalen-Helchteren, die samen met een aantal Nederlands-Limburgse gasten per bus richting Oudenaarde trokken.

De meegereisde kapel uit Vaals liet van zich horen tijdens de beklimming van de Eikenberg. Maarten had daarvoor al een lelijke val gemaakt en zat er dusdanig doorheen dat hij weinig voor zijn kopman kon betekenen. Puur op karakter vocht Maarten zich in zijn eentje terug en wist uiteindelijk nog als 34ste te eindigen.
"Een voorbeeldige prestatie waarop wij in Houthalen-Helchteren trots mogen zijn", reageert Alain Yzermans. "Ondanks de tegenslagen in deze voorjaarsklassiekers laat Maarten zien dat hij in goede doen steekt. Dat belooft nog wat voor de aankomende koersen."
De burgervader en de schepen van sport kregen tijdens hun uitstap naar Vlaanderen het bewijs dat koersen mensen en culturen samenbrengt. "Onze gemeente is twee koersen rijk. De een (redactie: op 17 mei) van een hoog sportief gehalte, waarbij wij de top van de dames aan de start verwachten en de ander (redactie: op 7 juni) waar vooral koers en kermis centraal staan. Twee hoogtijdagen, waar elke Helchterenaar naar uitkijkt."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio