Hondsdrollen hijsen de vlag

Print
Hondsdrollen hijsen de vlag

Hondsdrollen hijsen de vlag

Dilsen-Stokkem -

Het raadsel van de tientallen vlaggetjes langs de walweg naast het kasteel was snel opgelost. Bij nader toezien gaat het hier om aan te duiden waar plakkerige hondsdrollen liggen.

De wal langs Carolinaberg is de ideale plaats om de hond zijn behoefte te laten doen.

Vroeg in de morgen zijn er wandelaars met een hond aan het lijntje. Het aantal kan in de voormiddag oplopen tot een vijftiental. Niet verwonderlijk dat de weg volgedeponeerd wordt met hondskeutelen.
Waarom wordt er precies voor de wal gekozen? Hier woont niemand en de hagen en bomen ontnemen het zicht. Het beestje kan het hier rustig, ongestoord ‘op zijn gemak’ doen.

Recreatieve wandelaars en andere weggebruikers - de wal is een openbare weg - ergeren zich aan de vuiligheid.
Wie de vlaggetjes op de drollen geplaatst heeft is onbekend. Dat de vlaggenplanter zich ergert aan de potsierlijke uitwerpselen is reëel. Het éénmans(?)initiatief heeft de aandacht gevestigd op de vervuiling van de straten. Een andere reden om naar deze locatie te trekken zijn de niet opgeruimde herfstbladen. Zij vormen een ideale schuilplaats. Met een beetje handigheid kan de ‘verboden vrucht’ gecamoufleerd en eronder weggemoffeld worden.

Met de vlaggenactie komen nog meer vervuilde plaatsen in het zicht. Het wandelpad naar de Ouzieroverbrugging lijkt eveneens een ‘veilig’ terrein waar de hond zich kan ontlasten. Dezelfde vlaggentjes geven hier eveneens de vieze plaatsen aan.
Hondenliefhebbers die te ver van de wal wonen prefereren de binnenstraten van Stokkem. Er is ’s morgens weinig leven en een hondskeutel meer of minder tussen het straatvuil doet er niet toe. De bewoners wijzen erop dat hier nooit of zelden en bezemwagen verschijnt. Misnoegd zeggen ze: ‘De slogan “zuiver straatbeeld” is hier niet toepasselijk.’
Heeft men dan helemaal geen besef van netheid en hygiëne, vragen de mensen zich af. Maar ja: ’Ieder kust zijn vrouw op zijn manier’.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio