Matt Harlan & Rachel Jones, de troubadours zijn in de stad.

Print

Matt Harlan & Rachel Jones, de troubadours zijn in de stad.

Bree -

MATT HARLAN & RACHEL JONES.
Donderdag 3 april 2014. CC. De Breughel Bree (B)

CC. De Breughel had afgelopen donderdag het grote genoegen om niemand minder dan singer - songwriter Matt Harlan te verwelkomen, een niet -alledaagse gebeurtenis die extra glans en luisterbereidheid mocht ondervinden met de heuglijke melding dat zijn nieuwste album "Raven Hotel" de aprileditie van de Euro Americana Chart mag aanvoeren.

In voetbaltermen noemt men dat kort op de bal spelen en het is de zoveelste bevestiging dat het gezellige Breese Parketzaaltje bijzonder geschikt is als 'StadsHotel' voor de Geallieerden van het Lucky Dice americana / roots gebeuren.

"Rock & Roll" moet je niet verwachten van deze Matt Harlan, die onder het motto 'wie zijn vrouw heeft meegenomen is nooit te laat thuisgekomen ' Rachel Jones onlangs kon overtuigen om niet alleen in Houston, Texas lief en leed met hem te delen maar ook om hem on the road met raad en daad maar vooral vocaal bij te staan.Heb je daarentegen net als ondergetekende een boontje voor fantasierijke songs die tot de eeuwige verbeelding spreken dan werd je niet alleen in het verleden maar ook afgelopen donderdag met songs uit zijn debuutalbum "Tips & Compliments" en de opvolger "Bow and Be Simple" (h)eerlijk op je wenken bediend. "A Simple Song" blijft immers tot nader order Harlan's handelsmerk en dat werd met "Warm November" - doet met de (zomerse) temperaturen eind maart / begin april ook in Europa geen wenkbrauwen meer fronsen- de hemelse liefdesverklaring "Long Ride Home" en de achttienkaraatspareltjes "Too Much Going On", verzoekje "Elizabethtown", "Darker Shade of Grey" en"Second Gear" vakkundig en subliem aan een enthousiast publiek gepresenteerd.

De "Slow Moving Train" van oprechte emoties, tumultueuze relaties ("Old Allen Road" en "We Never Met") dreigde op geen enkel moment te ontsporen, integendeel, met Slaid Cleaves' "Texas Love Song", de schitterende selfies "Riding with the Wind", "Old Spanish Moss" en "The Half -Developed Song"kreeg het sympathieke duo loon naar werken ....het publiek bleef muisstil gekluisterd aan lippen en vingers van "the Singer - Songwriter of the Year "en zijn lieftallige echtgenote. Een luisterrijke avond die muziekgeschiedenis schreef in Bree werd in stijl afgesloten met een eerbetoon aan ondermeer Tom Waits, Sam Baker en Tom Russell.... net als Matt Harlan troubadours of the first degree !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio