Opening tentoonstelling 'klein' in het Emile Van Dorenmuseum

Print
Opening tentoonstelling 'klein' in het Emile Van Dorenmuseum

Opening tentoonstelling 'klein' in het Emile Van Dorenmuseum

Genk -

Op vrijdag 4 april opende in het Emile Van Dorenmuseum de tentoonstelling 'klein' onder grote belangstelling. Zeventwintig studenten van de Lerarenopleiding Plastische Opvoeding van de PXL en KHLim lieten zich inspireren op de bijzondere geschiedenis van de landschapsschilders en het Emile Van Dorenmuseum zelf.

De opzet was simpel: "Ga in dialoog met het museum, de schilderijen en voorwerpen en ontwerp een eigen werk, maar hou het 'klein'." Dit betekent dat de werken maximum 20 x 20 x 20 cm mochten zijn.
Het resultaat mag gezien worden. Fotografisch werk, kleine schilderijtjes en sculpturen en bijzondere installaties voegen telkens een ander verhaal of nieuwe blik toe aan het Emile Van Dorenmuseum.
"Het stimuleren van jong talent is iets wat we hoog in het vaandel dragen", vertelt Anniek Nagels, schepen van cultuur. "Ik ben blij verrast met de werken die deze toekomstige leerkrachten gemaakt hebben. Dit laat heel goed zien hoe ons mooie museum ook de jonge generatie kan inspireren."

De tentoonstelling loopt tot en met 4 mei 2014. Ook de tentoonstelling 'Au revoir Bruxelles', waarin het verhaal van Emile Van Doren (1865-1949) in dialoog gaat met dat van Marten Melsen (1870-1947) kan je tot dan bezoeken.
Elke zondag gratis van 14 tot 18 uur. Gesloten op paaszondag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio