Lachfestival zet vrijwilligers in de kijker

Print

Lachfestival zet vrijwilligers in de kijker

Houthalen-Helchteren -

Vrijwilligers zijn er nodig, altijd en overal. En dat de taken heel divers zijn, daar zijn de volgende mannen het levende bewijs van:

Peter De Backer, al geruime tijd met de camera op pad om al die lachende mensen op het Lachfestival in beeld te brengen.


Peter: “Ik vind het gewoon heel plezierig om mee te werken aan de activiteiten van de gemeente. Op die manier draag je bovendien je steentje bij om op een positieve manier je gemeente in beeld te brengen. In Houthalen-Helchteren gebeurt het!”

Rik Mues zal er de volgend editie niet bij zijn wegens ‘dubbele boeking’. Maar geëngageerd als hij is, woont hij toch steevast de werkvergaderingen bij.
Rik: “Ik heb zelf veel te doen gehad met vrijwilligers en hun inzet. Ik stel mij dan ook graag ter beschikking voor allerhande verenigingen… als wederdienst. Voor het Lachfestival kan ik, in alle bescheidenheid, ook mijn talenkennis aanbieden.

Jürgen Becherer is een drukbezet man, maar vindt als natuurliefhebber en zeilfanaat toch nog tijd om zich met volle overgave te storten op het vrijwilligerswerk.
Jürgen: “Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met het Lachfestival waar ik me onmiddellijk goed voelde in deze organisatie. Ik kreeg opdrachten om artiesten af te halen aan het station, om ze te begeleiden naar de studio’s van TVL, om ondersteuning te geven tijdens het festival … Het geeft me voldoening als ik de lachende gezichten en tevreden mensen zie tijdens de verschillende evenementen. Ook binnen de groep is er een goede sfeer en de voorbereidende vergaderingen zijn altijd heel gezellig! Ik kijk al uit naar het volgende evenement!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio