Damesfietsclub WTC Blijf Jong Schulen start nieuw seizoen

Print
Damesfietsclub WTC Blijf Jong Schulen start nieuw seizoen

Damesfietsclub WTC Blijf Jong Schulen start nieuw seizoen

Herk-de-Stad -

In 1981 werd in Schulen een damesfietsclub opgericht. Elk jaar mocht de club heel wat lady’s verwelkomen. Ook dit jaar telde het bestuur liefst 33 inschrijvingen. Fietsen wordt alsmaar populairder in Limburg. Het is gezond, sportief en in groep heel gezellig.

Tevens ontdek je mooie natuurplekjes en het fietsenroutenetwerk is echt fantastisch. Voor vrouwen die een ondersteuning kunnen gebruiken is de elektrische fiets dan weer een prachtige uitvinding.

OP STAP MET DE FIETS
Suzy Vanholst is secretaresse van de damesfietsclub in Schulen en vertelt met veel enthousiasme over de club: “Ons fietsseizoen loopt van april tot september. De ritten vertrekken in de Hoogstraat op nr. 1, telkens op woensdag om 18.30 uur. De eerste rit leidt de deelneemsters naar ‘Kapel Hamelheide’ in Stokrooi. Bij de Moeder van Altijddurende Bijstand worden kaarsjes aangestoken. Wellicht helpt dit gebaar, want in 33 jaar hebben we nog geen ongevallen gekend. De club richt zich niet alleen tot de dames van Schulen. Ook vrouwen van andere gemeenten zijn welkom. Een lidmaatschap kost € 17 inclusief de verzekering. De gemiddelde afstand van een rit bedraagt 30 km en halfweg is er altijd een stop voorzien. Onze voorzitster Norma Vandijck is onze specialist banden plakken. Iedere deelneemster stippelt een rit uit. Dit is echter geen verplichting. We rijden zoveel mogelijk over rustige wegen en genieten onderweg van onze mooie Limburgse natuur. Per rit tellen we gemiddeld 20 fietssters. Fietsen doen we op een kalm tempo, zodanig dat iedereen gemakkelijk kan volgen.”

SAMEN UIT EN SAMEN THUIS
Het blijft echter niet met fietsen alleen. Elk jaar organiseert de club in augustus ook een daguitstap. Met zijn allen gaan de dames dan op stap met de bus, de trein of met de fiets. Het fietsseizoen sluit men af met een feestje. Tijdens het gezellig onderonsje wordt nog veel nagepraat over het voorbij seizoen en reeds plannen gemaakt voor het volgend seizoen. Vrouwen die jong willen blijven, kunnen zich dus best bij de Schulense damesfietsclub inschrijven!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio