De paashaas in Gerhagen

Print

De paashaas in Gerhagen

Tessenderlo -

Woensdag 2 april was het verzamelen geblazen voor een 45-tal kindjes van de ijsjes- en sterrenklas uit de Wiebelwoud kleuterschool. Samen met hun grootouders en onder begeleiding van de juffrouwen Hanne, Kathy, Huguette en Erlinde zouden ze een fijne wandeling maken in Gerhagen.

Het gerucht deed de ronde dat de paashaas al een beetje kwam oefenen in het verstoppen van paaseitjes. Misschien zou er wel wat lekkers verstopt zijn.
Groot was de ontgoocheling bij de kinderen toen bleek dat de paashaas niet te zien was. Sommige dachten dat het ging om een uitgestelde 1 aprilgrap.
De ware toedracht kwam aan het licht toen een wandelaar vertelde dat hij de paashaas verschrikt had zien weglopen toen zo’n grote graafmachine gestart werd. Hazen mogen dan wel snel zijn, ze zijn ook erg schuw. Gelukkig wist de wandelaar welke richting de groep kindjes uit moest.
Na wat stapwerk vonden de kindjes de paashaas aan de gedenksteen voor verongelukte kinderen.

Om het haasje helemaal tot rust te brengen werd er een mooi liedje gezongen.nl…'Lief klein konijntje had…'
Hierna kon de wandeling verdergaan. Onderweg was het wel opletten. De paashaas had immers in alle vroegte toch kans gezien om wat lekkere paaseieren te verstoppen.
Bij één van de horeca zaken stond intussen de koffie al klaar. De kindjes konden nog wat spelen terwijl de opa’s en oma’s vertelden hoe Gerhagen er uitzag in hun jonge tijd toen er nog echte hazen leefden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio