Opbrengst paasbrunch T.I. Sparrendal naar JPAF organisatie

Print

Opbrengst paasbrunch T.I. Sparrendal naar JPAF organisatie

Lanaken -

Eind oktober arriveerden in Cebu ( Filippijnen) een aantal computers, geschonken door Campus T.I. Sparrendal en particulieren die een gebruikt toestel afstonden. Deze computers zijn nu in eigendom van de Tisa Night High School, in Cebu.

De organisatie JPAF (Jhon Pelssers Astma Foudation) werd afgelopen vrijdag uitgenodigd voor de paasbrunch op Campus T.

I.Sparrendal Lanaken. Het begon met een samenkomst in de St.-Servaeskerk waar vierhonderd leerlingen en onderwijzend personeel aan deelnamen.

Afgelopen Kerstmis had de Campus T.I.S al een project voor mensen in Lanaken en omgeving. De opbrengst van de paasbrunch was, zoals gebruikelijk, bestemd voor een goed doel. Ditmaal ging de opbrengst naar een project in de derde wereld.

Er werd gekozen voor een project, dat begon met een missionaris van Smeermaas, die vanaf 1921 tot aan zijn overlijden in 1957 werkzaam was in de Filippijnen, bij de arme bevolking in de bergprovincie Luzon. Deze pater was Jan Pelssers geboren in Smeermaas. Eind 1999 is Hendrik Stevens uit Lanaken, opzoek gegaan naar de fundamenten van Pater Pelssers’ werk en ook naar zijn laatste rustplaats, die tot dan een mysterie was.

Hendrik werd bij zijn bezoek vooral getroffen door de vele astmatisch aandoeningen, bij kinderen en ouderen, meer bepaald het gebrek aan financiële middelen om de medicijnen te betalen.

Hendrik startte na zijn thuiskomst een kleine ngo en vertrok met goede hoop, gepakt en gezakt, terug naar Filippijnen, met de nodige medicatie voor kinderen.

De opbrengst van deze Paas-brunch zal o.a. gebruikt worden voor de opstart (nieuw) van een nieuwe en goed werkende polikliniek, aankoop medicijnen en vitaminen voor Barangay 23 in Cagayan De Mindanao.

JPAF was vertegenwoordigd op de brunch met Vincent, Nelly en Hendrik.
Tot slot dank aan directie alle leerlingen en leerkrachten voor de sympathieke ontvangst.

Auteur en foto's Hendrik Stevens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio