10de Afrikamarkt in de Robbert

Print
10de Afrikamarkt in de Robbert

10de Afrikamarkt in de Robbert

Hamont-Achel -

Onder een stralende, bijna Afrikaanse zon, hielden de kinderen van lagere school De Robbert weer vandaag hun sfeervolle en succesvolle Afrikamarkt. Een jubileumjaar, want dit maar liefst voor de 10de maal! De Robbert steekt blijkbaar met de succesformule al andere scholen aan.

Het is telkens amusant om te horen en te zien hoe dagen op voorhand de leerlingen in hun speelgoedkasten en op de zolder beginnen te snuffelen naar mogelijke spulletjes die ze kunnen versjacheren voor een prikje op hun eigen rommelmarkt.

Daarnaast kende het cafetaria met zelfgebakken cake weer een waar succes en was de eBay-stand ook zeker de moeite waard. Zo werd er de mooie top-som van 1.700 euro vergaard voor het project ‘Gatenga’, een oratorium voor een 300-tal Rwandese straat– en weeskinderen en een opleidingscentrum voor crisisjongeren. De eigen directeur Truyers is als vredesambassadeur en charitymarathonrunner bezieler van de projecten in Rwanda en zorgt er elk jaar voor dat tot de laatste euro integraal en juist besteed wordt. Dank aan de pastorale werkgroep, de leerlingenraad, het leerkrachtenteam en oudercomité voor de inzet voor het Zuiden ! Meer info over het project kan je lezen op de site www.derobbert.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio