Benefietavond voor filmproject levert aardige ruggensteun op

Print

Benefietavond voor filmproject levert aardige ruggensteun op

Genk -

Afgelopen zaterdag vond er in de feestzaal van de Missione Cattolica Italiana in Hoevezavel een benefietavond plaats. Het doel van deze avond was om de 24-jarige Daniele Tucci te steunen. Niet voor een ziekte of ernstig voorval, maar wel omdat Daniele graag de nieuwe Christopher Nolan wil worden.

Nolan regisseerde de kaskrakers Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises en Inception. Deze jongen uit een mijnwerkersfamilie probeert nu die droom waar te maken en zit nu in zijn masterjaar Televisie-Film in de MAD-Faculty aan C-mine.

Maar om zich in de toekomst te meten met befaamde nationale en internationale regisseurs, moet Daniele Tucci eerst nog dat masterdiploma halen. En een van de cruciale elementen in zo’n afstudeerjaar is het realiseren van een kortfilm. Concreet gezien wil dat zeggen dat de student op zoek moet gaan naar een idee, een verhaal schrijven en uitwerken door alle puzzelstukjes in elkaar te doen vallen. Maar net zoals in een echt puzzelstuk, heeft men geduld, doorzettingsvermogen en natuurlijk ook geld nodig om tot een afgewerkt resultaat te komen.

Budget

Voor creatievelingen is verhalen schrijven en het ook uitwerken helemaal geen probleem. Een budget vinden echter is een ander paar mouwen.
Camera’s huren, acteurs en actrices aan zich binden, perfecte locaties uitzoeken en het achteraf nog eens in op het witte doek brengen, kost enorm veel geld.
De eerste stappen van zijn filmproject, dat de titel “Schuld” kreeg, werden eerder dit jaar gezet. Daniele Tucci moest naarstig op zoek naar sponsors. Zo ging hij, met de steun van zijn familie, steunkaarten verkopen en schuimde hij iedere handelaar af om aan een startkapitaal te geraken. Met resultaat, want vele kleine en grote sponsors zagen wel iets in het filmproject van deze beloftevolle regisseur. Maar ondanks de vele inspanningen, was het verzamelde geld niet genoeg om dergelijk filmproject te financieren.

Lasagne-avond

En daarom organiseerde Daniele Tucci een benefietavond. Dat vond afgelopen zaterdag plaats in de feestzaal van de Missione Cattolica Italiana in Hoevezavel. Ruim 140 mensen konden voor slechts acht euro genieten van een hapje, een heerlijk stukje lasagne en taart. De avond werd af en toe onderbroken door spontane intermezzo’s zoals een speciale “blacklight”-trekking waarin vijf gelukkigen een reischeque kregen ter waarde van vijftig euro.
Maar de reuzentombola was echter ook de moeite. Zo ging de hoofdwinnaar naar huis met een gesigneerd truitje van KRC Genk-speler Benji De Ceulaer.
Het resultaat van deze lasagne-avond was dan ook geslaagd. Dankzij de tomeloze inzet van enkele vrijwilligers, het enthousiasme van zijn naaste familie en natuurlijk ook de kleine en grote sponsors, kan Daniele Tucci met veel goede moed beginnen aan het draaien van zijn afstudeerproject “Schuld”. Of Daniele ooit mag pronken met een Oscar zal afhangen van zijn eigen mentaliteit, werklust en natuurlijk ook de nodige dosis geluk. Maar dat hij nu al kan rekenen op een mooie achterban, zal Daniele ongetwijfeld gemotiveerder dan ooit maken om te slagen voor zijn doelen.

Wie Daniele wil steunen kan dit doen via een crowdfundingwebsite: http://www.worldofcrowdfunding.com/afstudeerproject-kortfilmschuld


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio