Museum De Kolonie opnieuw open

Print

Museum De Kolonie opnieuw open

Lommel -

Op Paasmaandag 21 april opent Museum De Kolonie opnieuw de deuren. Het heringerichte museum vertelt een spannend verhaal over overleven in de natuur, de ontdekking van nieuwe technologieën, het scheppen van een landschap … tijdens de prehistorie in de Kempen.

Museum De Kolonie vertelt dit verhaal aan de hand van authentieke Lommelse prehistorische vondsten, zoals de raadselachtige gegraveerde steen, vuurstenen pijlpunten, bronzen bijlen, grafurnen met crematieresten… Levensechte figuren van jagers-verzamelaars en filmpjes die prehistorische technieken tonen, voeren je duizenden jaren terug in de tijd. Maquettes en touchscreens met boeiende afbeeldingen verduidelijken het verhaal.
Het verhaal is geschikt voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud! Iedereen is welkom.

Je kan Museum De Kolonie gratis bezoeken op:
- Maandag 21 april van 15u tot 17u
- Dinsdag 22 april tot en met vrijdag 25 april van 13.30u tot 17u
- Zondag 27 april (Erfgoeddag!) van 10u tot 18u.
Daarna zal Museum De Kolonie het hele jaar door geopend zijn van zondag tot en met vrijdag van 13.30u tot 17u (zaterdag gesloten) of op afspraak. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) betalen dan 1 euro. Voor kinderen blijft het museumbezoek gratis.

De herinrichting werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Provincie Limburg, de Stad Lommel, de Nationale Loterij en CERA.

Inlichtingen: Museum De Kolonie, Kolonie 77, 3920 Lommel, tel. 011/80.34.10, info@erfgoedlommel.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio