Technisch Atheneum Domein Speelhof 'RE@CHT' tegen pesten

Print

Technisch Atheneum Domein Speelhof 'RE@CHT' tegen pesten

Sint-Truiden -

Geen 'Move tegen Pesten' in het KTA Domein Speelhof in Sint-Truiden, maar wel groene buttons. Met RE@CH tonen de leerlingen dat ze tegen pesten zijn.

RE@CH staat voor Respect E@CHother. “Het is een actie die we zelf bedacht hebben in het kader van de Week tegen Pesten, van 21 tot 28 maart”, zegt Tina Brugmans van de leerlingbegeleiding.

“Als ‘teaser’ hebben we eerst foto's in de hal opgehangen van leerkrachten en leerlingen met de slogan ‘Ik RE@CH! Jij ook?’. De andere leerlingen wisten op dat moment nog niet wat RE@CH betekende. Nadien mocht iedereen een groene button ophalen. Door deze op een zichtbare plaats te spelden tonen de leerlingen dat zij zich aansluiten bij de boodschap ‘Respect E@CHother’.”

Opdat leerlingen de badge zoveel mogelijk zouden dragen, werden op onverwachte momenten foto’s in de klassen gemaakt. De klas met de leukste foto viel in de prijzen. “Daarnaast werden in de pauzes ook handtekeningen verzameld, waarmee leerlingen aangeven dat zij zich aansluiten bij de actie voor het volledige schooljaar.”

Intussen zijn de RE@CH-badges een hip accessoire geworden op T-shirts, jassen en boekentassen – zowel bij leerlingen, leerkrachten als opvoeders. “Maar wel een met een duidelijke boodschap“, klinkt het bij de leerlingen. “Door de badge maak je een zichtbaar statement dat pesten niet ‘stoer’ of ‘cool’ is en tegelijk zorgt het voor een samenhorigheidsgevoel.”
Door de positieve respons wil de school RE@CH verderzetten. “We spelen onder andere met het idee van een RE@CH(e-mail)box, waar leerlingen ‘anoniem’ melding zouden kunnen maken wanneer ze gepest worden of wanneer ze zien dat een medeleerling gepest wordt. Maar dit moet nog verder uitgewerkt worden”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio