Websitegebruikers bouwen mee aan nieuwe website

Print
Websitegebruikers bouwen mee aan nieuwe website

Websitegebruikers bouwen mee aan nieuwe website

Riemst -

De gemeente Riemst is volop bezig aan de hertekening van haar website. Niet alleen zal de vormgeving van www.riemst.be er binnenkort een stuk frisser uitzien, ook de websitestructuur wijzigt. En precies daarvoor doet de dienst Communicatie een beroep op de websitegebruikers zelf.

Zij kunnen via een poll op de homepagina stemmen voor de informatie die volgens hen het meest zichtbaar moet zijn op de website.
Wie surft naar www.riemst.be krijgt meteen deze vraag voorgeschoteld: “Welke informatie zou je duidelijker op de website willen terugvinden?” Daarna volgen 15 keuzeantwoorden. Meerdere antwoorden zijn mogelijk. De stemming loopt tot woensdag 7 mei.

Marina Pauly, schepen van Communicatie: “We hopen dat de websitegebruikers duidelijk aangeven voor welk soort informatie zij onze website het vaakst raadplegen. Zo kunnen we die info een veel zichtbaardere plaats geven dan informatie waarnaar minder vraag is. Uiteindelijk willen we zo de gebruiksvriendelijkheid van dit communicatiemiddel sterk verbeteren.”

Met dit initiatief geeft het beleid alvast vorm aan één van de 500-actiepunten uit het beleidsplan: meer inspraak geven aan de burger.

Mark Vos, burgemeester: “De mening van de Riemstenaar telt. Momenteel loopt er ook een grootschalige enquête over de woonkwaliteit van hun omgeving. Daarvoor is de mening van 750 Riemstenaren gevraagd “.

De stemming loopt tot woensdag 7 mei.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio