60 jaar OKRA trefpunt Herk-de-Stad

Print

60 jaar OKRA trefpunt Herk-de-Stad

Herk-de-Stad -

Op 1 april 2014 vierde Okra trefpunt Herk-de-Stad haar 60-jarig bestaan.
De viering werd ingezet met een dank- en eucharistieviering, voorgegaan door E.H. Deken A. Coppejans en opgeluisterd door het Sint-Martinuskoor onder leiding van dirigent Hugo Adams en onder begeleiding van organist Koen Vandewal.

Op de daaropvolgende academische zitting en receptie, in de Graaf van Loonzaal van het cultuur centrum ‘De Markthallen’ , die in goede banen werd geleid door Robert Robijns, kwamen Lo Guypen, schepen van Cultuur , Piet Hendrickx, Provinciale voorzitter Okra-Limburg, Magda Mertens, trefpuntvoorzitter Herk-de-Stad en Bart Gruyters, burgemeester, als sprekers aan bod.

Magda Mertens, voorzitter van het trefpunt, bracht hulde aan het grote vrijwilligers korps (30-tal personen) van het trefpunt. Bij Okra Herk-de-Stad hebben ze begrepen dat een vereniging niet alleen draait op een handvol bestuursleden maar ook op de vrijwilligers die kleinere en of grotere taken uitvoeren. En ‘last but not least’ bracht ze hulde aan de leden, want leden zijn de spil van de organisatie, zonder leden, gewoon geen vereniging.
Daarna was het tijd voor de leden van okra trefpunt Herk-de-Stad om aan te schuiven aan de feesttafel waar iedereen genoot van het lekker aangeboden feestmaal.

Op het groot scherm op het podium werd een fotoshow van Robert Robijns geprojecteerd, met tal van foto’s uit 60 jaar Okra Herk-de-Stad.
Tijdens de pauze was er een door de aanwezigen gesmaakt optreden van het ‘Jaki-Shantykoor’, een Zeemans mannenkoor uit Leopoldsburg, onder leiding van Suzanne Poelmans. Hun optreden bracht de nodige sfeer in de zaal.
Ik zou willen sluiten met de slotwoorden uit de toespraak van onze schepen van cultuur Lo Guypen: "Hiep Hiep Hoera voor Okra trefpunt Herk-de-Stad."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio