PXL-IT blijft scoren op Vlaamse informaticawedstrijden

Print
PXL-IT blijft scoren op Vlaamse informaticawedstrijden

PXL-IT blijft scoren op Vlaamse informaticawedstrijden

Hasselt -

PXL-IT, de toegepaste informaticaopleiding van PXL, blijft sterk presteren op verschillende Vlaamse informaticawedstrijden. Zo won een team van drie studenten, waaronder een PXL-student, eerder deze week de Vlaamse Programmeerwedstrijd. Twee PXL-teams van telkens drie studenten mogen bovendien sinds kort een project uitvoeren op de Corda Campus in Hasselt – een uitloper van de hackathon die de studenten in december 2013 wonnen.

Voor PXL-IT zijn het nieuwe successen die voortvloeien uit een gericht beleid, waarin studenten worden aangemoedigd om zich te meten met de opleidingen van andere Vlaamse hogescholen en universiteiten.

Dylan Reniers won samen met twee studenten van de HOGent eerder deze week de Vlaamse Programmeerwedstrijd. "De wedstrijd bestond erin om vijf opdrachten binnen een strakke tijdslimiet tot een goed einde te brengen. Omdat het onze tweede deelname was, waren we beter voorbereid. Afgelopen jaar werden we vijfde, dit jaar konden we al snel een comfortabele voorsprong uitbouwen op de andere teams”, zegt Reniers. “Een andere troef is dat de teamleden elkaar al vijf jaar kennen, dat we elkaars sterktes kennen en dus ook de taken optimaal kunnen verdelen. Bovendien slaagden we erin erg gefocust te blijven door onze ervaring van vorig jaar.”

In december 2013 won een team van zes PXL-IT-studenten de hackathon van Mobile Vikings. Daarbij kregen twee projecten vorm waar ze bij Mobile Vikings wel brood in zagen – in die mate zelfs dat het bedrijf de winnaars verdeelde in twee groepjes van drie studenten die nu één dag per week op de Corda Campus hun projecten mogen uitwerken. Ze worden daarbij begeleid door Tom Claus van Mobile Vikings. Student Toon Derkoningen: “Opdrachten die je krijgt binnen een opleiding zijn natuurlijk een goede oefening, maar het is toch nog iets anders dan werken voor een echte klant. Hier is er sprake van een project dat we zelf mee hebben uitgedacht, en dat we nu concreet mogen gaan uitwerken. Het feit dat het nuttig is, dat we weten dat het resultaat ook écht gebruikt zal worden, geeft het project voor ons enorm veel toegevoegde waarde.”

Bart Moelans, projectbegeleider bij PXL-IT: “We hebben er zeer bewust voor gekozen om onze studenten in de loop van hun opleiding te laten deelnemen aan relevante informaticawedstrijden. Ze leren er omgaan met druk en met het werken tegen een zeer prangende deadline. De ervaring die ze daar verwerven, leunt een stuk dichter aan bij de werkelijkheid van de bedrijven waar ze na hun opleiding aan de slag moeten. We horen vaak van onze studenten dat ze na zulke wedstrijden veel beter het belang snappen van echt nauwkeurig te werken, want fouten bij het programmeren wegen onmiddellijk op het resultaat. En dat soort van lessen dringt door zo’n wedstrijden veel beter door dan een opmerking van een docent in een leslokaal.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio