LOOIse AV eert zijn atleten

Print

LOOIse AV eert zijn atleten

Tessenderlo -

Met de traditionele kampioenenviering in buurthuis De Griffel viel op vrijdag 28 maart voor LOOIse AV het doek over het atletiekseizoen 2012-2013. Dat er nog steeds veel belangstelling is voor dit jaarlijkse gebeuren getuigt de talrijke opkomst van atleten en sympathisanten.

Voorzitter Eric Raymaekers drukte in zijn inleiding zijn tevredenheid uit over de geleverde prestaties. Ook de LOOIse AV organisaties oogden positief. Door het steeds stijgend aantal atleten bij de jeugd deed de voorzitter een oproep voor meer jeugdtrainers.
Na de voorzitter was er burgemeester Fons Verwimp die in een kort interview zijn tevredenheid uitsprak over de werking van LOOIse AV. Hij noemde de uitstraling naar buiten met het mooie resultaat bij de Beker van Vlaanderen in Maldegem, belangrijk voor Tessenderlo.
Na deze korte Babbel mochten de verdienstelijke pistiers en veldlopers bij de benjamins, pupillen en miniemen een attentie in ontvangst nemen.
Dat de prestaties van LOOIse AV-ers niet mogen onderschat worden tijdens de kampioenschappen werd duidelijk bij de felicitaties voor de Limburgse, Vlaamse en Belgische kampioenen. Met Pierre Hulsmans had LOOISE een wereldkampioen bij de twintigkamp M60.
Dat er nog steeds progressie is bewezen de bijna veertig nieuwe clubrecords die gelopen, geworpen of gesprongen werden.
In het puntenklassement voor verdienstelijkste atleet van het jaar kwam Anja Peeters als overwinnaar uit de bus.

De titel voor jeugdbelofte ging naar Ursula Vandervoort. Zij werd op de gemeentelijke kampioenviering eveneens met die titel gelauwerd.
Anja Peeters werd verkozen als sportvrouw en Krijn Van Koolwijk kreeg de titel van sportman van het jaar.
De attentie voor de medewerker van het jaar ging naar het echtpaar Fons en Marie Louise Peeters voor hun belangeloze inzet voor de club.
Na dit officiële gedeelte werd er nog druk nagekaart over het wel en wee van de atletiek bij LOOIse AV.

Foto’s: Gert Beets

Vlnr. Voorzitter Raymaekers, burgemeester Verwimp, Krijn Van Koolwijk, Anja Peeters, voorzitter vd sportraad Rutten, Ursula Vandervoort en schepen Govaerts.
Het echtpaar Peeters als medewerkers van het jaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio