Hotelschool Hasselt wint Preuvenemint award

Print

Hotelschool Hasselt wint Preuvenemint award

Hasselt -

Ook dit jaar barstte er tijdens de praktijkwedstrijd van het Stuyskommitee een ware culinaire strijd los.

Voor de veertiende keer waagden de studenten van zes Belgische en Zuid-Nederlandse horeca-opleidingen zich aan de kookuitdaging van het Struyskommitee, verantwoordelijk voor het immens populaire Preuvenemint.

Na interne selectie kwamen de beste kandidaten van zes opleidingen een gehele dag naar Maastricht om, onder het oog van een deskundige jury, de sterren van de hemel te koken.

Dit jaar kleurde de wedstrijd oranje. Het thema van de te bereiden hoofdschotel had namelijk alles te maken met ‘200 jaar Koninkrijk Nederland’. De kleur die onlosmakelijk verbonden is aan het Nederlandse koningshuis moest dan ook de boventoon voeren in het gerecht. Een menu met veel oranje dus, niet te moeilijk maar natuurlijk wel ontzettend smakelijk!

Al bij binnenkomst was duidelijk dat de deelnemers al hun creativiteit hadden aangewend: zes feestelijk en vooral fleurig aangeklede tafels stralen uitnodigend met oranje tinten.
Maar daar zijn al enkele uurtjes van intensieve voorbereiding aan voorafgegaan. Tegenover de deskundige jury hadden de leden van de zwarte en de witte brigade hun interpretatie van de opdracht op het bord verantwoord en had iedereen zijn beste beentje voorgezet in aanloop naar de presentatie van hun creatieve inspanningen. Terwijl de gasten genoten van alle heerlijks dat hun werd geboden, wierp de jury een strenge blik op alle verrichtingen van de studenten in de keuken en bij de bediening.

De wedstrijd werd praktisch uitgevoerd via de ‘blackboxformule’. Alle deelnemers moesten tijdens de wedstrijd een culinair hoogstandje op tafel weten te zetten, bereid met de ingrediënten uit de ‘blackbox’, die voor iedere deelnemer gelijk waren. Verder moest er gezorgd worden voor een passende aankleding en een perfecte presentatie. Een uitdaging voor alle facetten in het horecabedrijf dus. Een perfecte samenwerking tussen de witte en zwarte brigade en een uiterst smakelijk eindresultaat moesten zorgen voor de winst.

In totaal viel er een prijzenbedrag van €5100,- te verdelen. De eerste prijs in beide categorieën ging naar Yarno Drummen (keuken Hotelschool Hasselt) en Cedric Delsard (bediening Hotelschool Leuven) Beide teams ontvingen een prijs van €1000,-.
De tweede prijs in beide categorieën, van €750,-, werd binnengesleept door David Minesashvill (keuken Arcus college Heerlen) en Maxime Beeckman (bediening Hotelschool Hasselt)
De derde prijs van €500,- werd gewonnen door Hans Raeymakers (keuken Hotelschool Turnhout) en Charlotte Verschueren (bediening Hotelschool Turnhout).

Hotelschool Hasselt kwam als globale winnaar uit de wedstrijd en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio