Studenten Kleuteronderwijs organiseren workshops tijdens Jeugdboekenweek

Print

Studenten Kleuteronderwijs organiseren workshops tijdens Jeugdboekenweek

Hasselt -

In het kader van de Jeugdboekenweek, die nog loopt tot 30 maart, organiseert de Provinciale Bibliotheek Limburg in samenwerking met het departement PXL-Education Kleuteronderwijs gratis een aantal workshops ‘beeld’ en ‘drama’ rond prentenboeken voor Limburgse basisscholen.

Studenten, die dit verzorgen in het kader van hun zelfstandig project, vertrekken vanuit verschillende vertel- en voorleesvormen om leerlingen nadien onder te dompelen in een creatieve muzische ontdekkingstocht. Deze workshops vinden plaats in verschillende Limburgse basisscholen.

Vanuit prentenboeken ontwerpen de studenten voor alle Limburgse basisscholen alternatieve kleurplaten zodat elk kind de kans krijgt om zijn creativiteit te uiten op verschillende muzische domeinen.
Bovendien maken tweede- en derdejaarsstudenten Kleuteronderwijs ‘voorleesjasjes’ voor kleuters en lagere school geïnspireerd door het thema. Deze worden tijdens deze periode tentoongesteld in de Provinciale Bibliotheek Limburg op de jeugdafdeling. Een creatieve belevenis, het bekijken waard!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio