Keizerlijke Commanderie introniseert nieuwe leden

Print

Keizerlijke Commanderie introniseert nieuwe leden

Sint-Truiden -

Op 22 maart 2014 vond voor de 38ste keer het jaarlijks Kapittelbanket plaats van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie. Tijdens het plechtige Kapittel werden 15 nieuwe leden opgenomen in de rangen van de Keizerlijke Commanderie.


Het is al bijna vier decennia een goede gewoonte van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie om eenmaal per jaar de ganse Haspengouwse fruitwereld en aanverwante sectoren rond de tafel te brengen tijdens het kapittelbanket. Dit jaar tekenden 150 leden van de Keizerlijke Commanderie present voor het Kapittelbanket, voor een leuk feest, voor een ongedwongen ontmoeting en voor gesprekken over de veiling- en andere grenzen heen. De bevriende confréries, namelijk die van de Hasseltse Jenever, de Hasseltse Speculaas en het Kortessems Fruit waren in vol ornaat aanwezig op de plechtigheid. Zoals elk jaar werden ook dit jaar tijdens het plechtig Kapittel een aantal verdienstelijke mensen uit Haspengouw en de fruitsector plechtig geïntroniseerd.
Met de graad van Maarschalk en bekleed met de toga van de Commanderie: Luc Martens, webmaster.
Met de graad van Ere-Maarschalk: Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, Landbouw en Platteland voor de Provincie Limburg, Luc Bels, voorzitter van Veiling Haspengouw en Luc Baestaens, voorzitter van Veiling BelOrta.
Met de graad van Grootofficier: Hilde Vautmans, schepen van Landbouw en Toerisme van de stad Sint-Truiden en Herman Ruys, korpscommandant van de militaire school van Saffraanberg.
Met de graad van Officier: Kathleen Bergoets, stadssecretaris van de stad Sint-Truiden, Luc Vandijck, stadsontvanger van de stad Sint-Truiden, Patrick Thoen, fruitteler uit het Waasland bij de BFV, Guy Callebaut, ondervoorzitter van veiling BelOrta, Ghislain Francis, ondervoorzitter van Veiling Haspengouw, Michel Broux, commandeur bij de Confrérie van de Hasseltse Jenever, Wilfried Schorpion, groot-officier bij de Conférie van het Kortessems Fruit, Jacques Vanderstraeten, commandeur bij de Orde van de Hasseltse Speculaas, Piet Creemers, onderzoeker bij PC Fruit en Marleen Vantomme, directeur van de Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw campus Tuinbouwschool
Deze nieuwe leden van de Commanderie legden de eed van trouw af met de woorden “Voor Haspengouw en het Fruit” en werden vervolgens geridderd volgens het ritueel van de Keizerlijke Commanderie


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio