Nieuwe apps ontdekken

Print

Nieuwe apps ontdekken

Godsheide

Hasselt -

Elke eerste donderdag van de maand komen de clubleden van de Hasseltse Apple User Group bijeen in Godsheide. Sommige komen zelfs van Antwerpen, Brussel, Eindhoven én Maastricht naar Hasselt afgezakt. Vooral om veel bij te leren. En van elkaar te leren.

Dit was donderdag 6 maart zeker het geval, want het centrale thema van de avond was "wat zijn je favoriete apps". Clubleden presenteerden dus apps op hun iPad, iPhone of Macintosh die ze elke dag gebruiken, en haast onmisbaar zijn geworden.

De voorzitter gaf het voorbeeld, en al vlug volgden apps van Stefan, Erik en Bart. Hoe je tv-programma's in de Humo TV gids kunt gaan plannen. Hoe je de beste deals en promoties van de dag volgt. En natuurlijk over de weersvoorspelling van de volgende uren én dagen. Of leuke apps om je foto's net dat tikkeltje meer te geven. Of mensen wegtoveren op een foto, speciale accenten leggen, of delen ontscherpen of inkleuren. Notities nemen samen met de audio : ideaal dus tijdens de les of vergadering. Alles uit je iPhone camera halen. Een pizza bestellen. De verkeersfiles voor zijn. En nog een heel pak leuke en interessante Apps. We hebben alleszins veel bijgeleerd.

Tenslotte hebben we in de late uurtjes nog geëxperimenteerd om onze Mac met handgebaren (in de lucht) te bedienen. Erg leuk om zo games te spelen. Het was wel even wennen.

Voor einde maart staat er nog heel wat op de agenda. Een uitstap en een wijndegustatie. Een bezoek aan een foto-beurs in Nederland. En begin april komt clublid Jan ons alles vertellen over filmen met spiegelreflex camera's. Dat wordt beslist weeral een boeiende clubavond.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio