Gert-Jan Knevels (6 Industriële Wetenschappen) finalist Vlaamse Technologische Olympiade

Om jonge mensen de kans te geven hun technologisch talent te ontdekken en te ontwikkelen, organiseren hogescholen, universiteiten en bedrijven de Vlaamse Technologie Olympiade. Die past volledig in het STEM-actieplan (Science, Technology, Engineering & Mathematics) van de Vlaamse regering: 'Techniek is cool'.

Scholengemeenschap Harlindis en Relindis

Intussen hebben 9 leerlingen van de 3de graad Talen en Wetenschappen deelgenomen aan deze technologie-olympiade. Ze kregen 20 meerkeuzevragen over onder meer biotechnologie, bouw, elektriciteit, elektronica en mechanica. Omdat geen enkele studierichting al deze domeinen in haar curriculum heeft, gaat het in de Olympiade meer om het (technologisch) inzicht van de kandidaat dan om gewone vakkennis.

Dat de leerlingen zich volledig hebben gegeven op hun vrije woensdagnamiddag is te zien aan de goede resultaten! Een dikke proficiat aan allen en in het bijzonder aan Gert-Jan Knevels van 6IW die het presteerde om bij de 48 finalisten te eindigen. Hij mag met zijn technologietalent onze scholengemeenschap vertegenwoordigen in de finale op 12 maart in Brussel. Daar zal hij theoretische vragen moeten oplossen naast vier praktische proeven (informatica, mechanica, chemie en elektromechanica).

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio