thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hobby-cup minivoetbaltornooi in Winterslag

Enkele weken geleden heeft Hobbyland, gelegen in de 1ste cité in Winterslag, nieuwe grasmatten gekregen van Stad Genk. Dé ideale reden om een voetbaltoernooi te organiseren dachten de jongens van de familie Spiga. Ze schakelden hiervoor de straathoekwerker, Wendy Tkacz in en gingen meteen aan de slag om dit tot een goed einde te brengen.

Tonino Di Pietrantonio

Zaterdag 1 maart is het voetbaltoernooi doorgegaan in Hobbyland. Dit toernooi was bedoeld voor jongens tussen 12 en 16 jaar. Vijf ploegen hebben meegedaan: Juve Time (5de plaats), Vatos Locos (4de plaats), Terminators (3de plaats), Brakka (2de plaats), Samba Boys (1ste plaats). Volkan van de Samba Boys heeft een extra prijs gekregen, omdat velen hem de beste speler vonden van het hele toernooi.

Het hele toernooi was nooit van start geraakt zonder de hulp van de vele organisaties, vrijwilligers, jongeren en bewoners. Hotel de Schacht, De vrouwenwerking, Wijkontwikkeling, Intersport Winterslag, Frituur Speedy, Syntra,... zijn enkele voorbeelden die hun steentje hebben bijgedragen. Helaas zeker niet vergeten de buurtbewoners die gezorgd hebben voor, tafels, belegde broodjes, leren ballen om als prijs weg te geven...

Maar zeker ook extra aandacht voor de oudere generatie die hebben geholpen met het opzetten van materiaal, opstellen van voetbalschema’s, zorgen voor scheidsrechters, de spelers motiveren, de toeschouwers aanmoedigen,… Tijdens de pauze hebben deze buurtbewoners nog eens het kind in hun naar boven laten komen door zelf nog eens een match te spelen, juist zoals vroeger!

Dit voetbaltoernooi is een mooi voorbeeld om Winterslag te beschrijven: Zeer divers in cultuur en leeftijd, solidair, iedereen helpt elkaar, organisaties en bewoners samen strevend naar 1 doel en dat is een positieve sfeer creëren voor iedereen! Heel Winterslag mag trots zijn wat ze zaterdag hebben bereikt!

Hier zal zeker een vervolg op komen voor de groep ouder dan 18.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio