Concentra: "Nog helemaal geen akkoord over overname"

De Belgische uitgever Concentra heeft vrijdagnamiddag de berichten van het Britse Mecom over een voorlopig akkoord voor de overname van De Limburger en Limburgs Dagblad wat getemperd. "Concentra NV en Mecom Group plc hebben een goede stap gezet in het overnameproces.

belga.be

Beide partijen tekenden een intentie op hoofdlijnen, maar er is de komende maanden nog veel werk te verrichten om te komen tot een akkoord over de transactie." Dat zegt Marc Vangeel, CEO van Concentra.

"Een akkoord is er dus zeker nog niet. De managementteams hebben alleen een basis vastgelegd om met onze raden van bestuur en de banken verdere gesprekken te voeren."Inzet van de onderhandelingen is de Media Groep Limburg (MGL). Naast de beide dagbladen in Nederlands Limburg behoren daartoe de drukkerij Nieuwsdruk Limburg (NDL) en een minderheidsbelang (40 pct) in de publieke regionale omroep L1."Als het tot een acquisitie van de Limburgse dagbladen komt, dan betekent dat voor Concentra een versterking van de positie in Nederlands Limburg", aldus nog Vangeel. Concentra is daar al eigenaar van de commerciële regionale omroep TV Limburg en mede-eigenaar van A&C Media, uitgever van huis-aan-huis bladen.Het personeel van de regionale kranten heeft altijd geijverd om aan te sluiten bij Concentra. Begin dit jaar werd er nog actie gevoerd bij de Limburgse kranten. Woordvoerder Peter Kamps van een actiegroep zei vrijdag te hopen "dat er geen problemen meer tussenkomen". Volgens Mecom zou het de bedoeling zijn om de transactie tegen 1 juli af te ronden.