Leerlingen van SJB steunen weeshuis Osjosma in Haïti

De leerlingen van het vierde jaar STW uit het Sint-Jan Berchmansinstituut hebben vorig najaar een soepactie georganiseerd ten voordele van het weeshuis Osjosma in Haïti.

Op uitnodiging van hun leerkrachten gaf Frans Vandueren uit Opglabbeek eerst een voordracht over het project waarvan hij de bezieler is.

Frans Vandueren

Hij had het erover hoe een reis naar het geboorteland van zijn adoptiekinderen aanleiding werd om met de plaatselijke bevolking een weeshuis te bouwen. De eerste spadesteek was in 2004 en in 2006 kwamen er de eerste kinderen wonen. Vandaag worden er 29 weeskinderen gehuisvest, lopen ze school, moeten ze zich geen zorgen maken over eten en krijgen ze aandacht van een team begeleiders. Ook vertelde Frans over het leven in een ontwikkelingsland om een goed beeld te krijgen van de beperktheden die armoede met zich mee brengt.

Onder leiding van hun leerkrachten werkten de 37 leerlingen, die over twee klassen verspreid zijn, een heel dossier uit dat kadert in hun opleiding. Eén onderdeel ervan vraagt om de handen uit de mouwen te steken. De jongeren kozen ervoor om soep te maken en te verkopen, erg symbolisch als je weet dat soep een belangrijke rol speelt in de voeding in Haïti.De actie bracht liefst 600 euro op. De groep poseerde graag met hun cheque. De jongeren kregen van Frans felicitaties voor hun inzet. Het is hartverwarmend dat jongeren zich inzetten voor leeftijdsgenoten die het veel minder goed hebben dan zijzelf.Op www.osjosma.be kan je meer lezen over het project in Haïti dat één van de armste landen van de wereld is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio