Steven Blavier gehuldigd in Brussel als laureaat van de Arbeid

Print

Steven Blavier gehuldigd in Brussel als laureaat van de Arbeid

Borlo

Gingelom -

Sinds vorige zondag mag Steven Blavier, meester-florist en eigenaar van bloemen- en plantenzaak Bloemen Blavier in Gingelom zich Laureaat van de Arbeid noemen. In een officiële plechtigheid tijdens de vakbeurs All4Home in Brussel kreeg hij de bronzen medaille vanwege het Koninklijk Instituut van de Arbeid in opdracht van de koning.


Steven was 1 van de 4 Belgische floristen die de bronzen medaille in ontvangst mag nemen. Steven licht toe: ‘Elke 5 jaar wordt er vanuit dit Koninklijk instituut de oproep gedaan naar kandidaten voor laureaat van de Arbeid. Na een uitgebreide vragenlijst te hebben ingevuld moet je een praktische proef afleggen samen met een mondelinge toelichting rond je vakbekwaamheid voor een internationale jury van topfloristen. Omdat dit net voor Allerheiligen was, moesten we een grafwerk in de vorm van een kruis maken (zie foto). Aan de blikken van de jury was duidelijk dat mijn werk in de smaak viel, maar met zo een mondelinge vraagronde weet je maar nooit”.
Steven gaat verder: “Ik was dus dolgelukkig toen ik enkele weken te horen kreeg dat ik één van de gelukkigen was en dat ik dus laureaat van de Arbeid werd. Spijtig genoeg ging de ceremonie deze keer niet door op het Koninklijk Paleis, maar de ceremonie en receptie zondag maakte veel goed. Als kers op de taart werd ik ook nog eens geïnterviewd door Sabine Devos omdat onze combinatie van bloemenwinkel en eigen plantenkwekerij wel uniek is en men daar meer over wilde weten”.
Floristen uit heel België verzamelden voor de gelegenheid en waren lovend over het werk van Steven, die zich nu dus officieel Laureaat van de Arbeid mag noemen. Alvast een pluim voor het prachtige werk dat Steven in de afgelopen jaren heeft geleverd en dat zijn vele klanten zeker kunnen beamen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio