Derde ploeg haalt stuntzege tegen tweevoudige kampioen

Print
Derde ploeg haalt stuntzege tegen tweevoudige kampioen

Derde ploeg haalt stuntzege tegen tweevoudige kampioen

Elen

Dilsen-Stokkem -

De derde ploeg van Standard Elen heeft op de 21ste speeldag in de gewestelijke reserven reeks I met 0-2 gewonnen bij Sporting Wijchmaal. Dat is de kampioen van de voorbije twee seizoenen.

Wijchmaal had voor deze speeldag 100 keer gescoord in 20 duels en amper 24 tegendoelpunten geïncasseerd.

De ploeg uit Peer scoorde al in elke wedstrijd en stond tweede met 53 op 60. De derde ploeg begon met een licht aangepaste opstelling aan de partij om de aanvalsgolven van Wijchmaal op te vangen. De thuisploeg kreeg enkele goede mogelijkheden, maar miste het doel. Aan de overkant werd een doelpunt van Elen afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor de pauze wist Jeroen Cox zijn teamgenoot Kris Craeghs te vinden en die trapte de bal met zijn linker over de doelman binnen: 0-1.

In de tweede helft kwam Wijchmaal feller opzetten maar de organisatie van de derde ploeg stond sterk en mede dankzij enkele uitstekende reddingen van doelman Peter Vossen bleef de nul op het bord. Bij een bezoekende tegenprik in de 65ste minuut kopte Kevin Deckers een hoekschop van Yves Detrez subliem tegen de touwen. Daarna trof de thuisploeg nog de deklat en kwam de derde ploeg ook nog dichtbij een derde doelpunt, maar de 0-2 bleef op het bord staan. Elen boekte zo een sensationele overwinning die hen op de zesde plaats brengt met 32 punten na 21 duels.

Speelden dit seizoen al voor de derde ploeg: Wim Beeckaert, Ward Bollen, Jeroen Cox, Kris Craeghs, Kevin Deckers, Pieter Deckers, Yves Detrez, Patrice Gudders, Wim Heuten, Timmy Jame, Koen Meyssen, Jurgen Schabon, Jo Schurgers, Aaron Snijders, Ruud Vandewinkel, Kevin Vanhaen, Peter Vossen, Steven Zanders.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio