Pasar op winterwandeling

De winters zijn ieder jaar weer anders. Vorig jaar moesten de pasarwandelaars een echte sneeuwrijke en gure wintertocht met ijsregen "trotseren", maar dit jaar werd een vrij rustige milde winterdag voorspeld. Alleen de weerman voorzag regen in de namiddag.

Paul Bauduin

Voorzitster Nicole had echter bij de kruidenier de mooiste eieren uitgezocht en was deze hoogst persoonlijk in de loop van de voormiddag nog bij de Clarissen in Genk gaan binnenbrengen. De vriendelijke nonnekes hadden beloofd dat ze hun uiterste best zouden doen.

Een kleine dertig deelnemers vertrokken om half twee aan zaal de Salamander, na het uitwisselen van de klassieke nieuwjaarswensen, met of zonder kussen. Een redelijk vlakke aanloop zorgde dadelijk voor een forse tred. De "jongeren onder de zestig" moesten regelmatig tot tempomatiging aangezet worden, vooral toen het na enkele kilometers wat heuveliger werd. Het gedeelte door de Mechelse heide zat er snel op. Daarna staken ze de Weg naar As over en trokken doorheen het Mechelse Bos.

Dan ging het heel geleidelijk bergaf en na ongeveer vijf kwartier bereikten ze de stopplaats. Nicole hield een korte nieuwjaarsspeech en de deelnemers smulden van de lekkere koek en genoten van de drankjes.

Na het uitdelen van de jaarkalenders en het verloten van enkele prijsjes, werd de tocht verdergezet. Bij enkele deelnemers voelden de benen een beetje loom aan ... Je weet wel, de drankjes ... Het ging nu snel terug richting vertrekplaats.

Terwijl ik - een uurtje later - dit verslag zit uit te tikken, hoor ik de regen plenzen op het dak ... Die Clarissen toch ...

Fijne namiddag!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio