Beloftevolle kunstenaar Aäron Peeters stelt tentoon

De eerste twee weekends van februari herbergt het pensionaat in Bree een unieke tentoonstelling. In de authentieke kapel zullen werken van Aäron Peeters en Danny Raveel te bewonderen zijn. Aäron is een jonge beloftevolle kunstenaar uit Houthalen-Oost.

stijn van dingenen

“Al vanaf het moment dat ik een pen kon vasthouden, ging ik aan het tekenen”, aldus de nu 19-jarige Aäron. “Het viel mijn familie op dat ik al van in de lagere school boeken van kunstenaars als Van Gogh meebracht uit de bibliotheek. Hun werken inspireerden mij. De kunstmicrobe had me te pakken.”

Zijn middelbare schoolcarrière bracht Aäron de eerste jaren door in het Filip Neri en het Sint-Pauluscollege in Houthalen. Maar uiteindelijk waagde Aäron toch de stap naar de kunstschool in Genk waar hij een artistieke opleiding volgde. Het was meteen duidelijk dat zijn kunstzinnige creativiteit erg talentvol was. Voor zijn eindwerk ‘Inzicht’ kreeg Aäron bijzonder veel lof. Mooi was ook het parcours dat hij aflegde in de wedstrijd Kunstbende Limburg, waar Aäron als winnaar in de categorie Beeldende Kunsten uit de bus kwam.

Vandaag volgt Aäron les aan het Sint-Lucasinstituut in Antwerpen en dit in de afdeling Vrije Kunsten. “Ik ben er dagdagelijks bezig met tekenen en schilderen. Picasso en Sam Dillemans zijn twee van mijn inspiratiebronnen.” Het portfolio van Aäron omvat veel zelfportretten. Veel van die werken zijn nu te bewonderen tijdens de expositie RIP die in het pensionaat in Bree loopt van 1 tot en met 9 februari. Aäron presenteert hier zijn werken samen met zijn oom Danny Raveel. Danny is industrieel vormgever en tekent en schildert al zijn hele leven. De werken van beide kunstenaars vullen mekaar in deze tentoonstelling passend aan.

De tentoonstelling in het pensionaat in Bree (Grauwe Torenwal) is te bezoeken op 1 en 2 februari en op 8 en 9 februari telkens van 14 tot 18 uur. Meer info: aaron-victor@hotmail.com.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio