Luc Melis en Klaas Mellebeek de besten in Gerhagen.

Op zondag kwamen er 63 Hammers aan de start voor de regionale koers in Tessenderlo - Gerhagen.De langste omloop was 9.400 m en Nancy Wendrikx vond dat ze dit best aan kon. Ze behaalde de tweede plaats. Greta Mols liep bij de dames 3 een sterke wedstrijd en werd 5e, Carolien Punie deed een voorzichtig optreden met een 9e plaats.

Tuur Cloostermans

Bij de dames 4 werd Hilde Krols mooi 5e, Marijs Vandeweyer ging even in de fout en werd 11e onze andere dames werden 23, 26 en 35e met An Verberne, Julienne Van Reusel en Anja Steynen. Bij de dames 5 noteerden we een 10e plaats voor Christine Put en hadden we Godelieve Bruynseels en Alena Kopackova als 11e en 16e. Jil Mylle liep weer recht naar het podium, ditmaal werd het een 2e plaats.

Op de langste afstand bij de heren werd Jeroen Hoekx onze beste man, Jeroen behaalde de derde plaats, kranige Gunther Deferme plaatste zich tussen al deze jongeren 12e, voor Peter Krampiltz werd het nu plaats 15, voor Marc Van Nijlen, Marc Claes, JP Jiminez en Kris Geets werd het respectievelijk 20e, 35 en 37". Ronny Timmers moest in zijn reeks alleen onderdoen voor de ongenaakbare Buytaert. Broer Guido werd 5e. Roland Storms pikte de 10e stek weg en het duo Pascal Mylle - Steffen Knoops, bestendig sneller in het bos, werd 14 en 16.

Luc Melis toonde zich in de Heren 3 aan zijn beste zijde en won overtuigend, de andere Hammers Henri Lesby, Victor Mellebeek, Patrick Bleyen, Henri Van Briel, André Aerts, Willy Renders en Rudy Corstjens eindigden in de top twintig.

Klaas Mellebeek was de grote winnaar in omloop 4. Klaas ging ditmaal zijn grote rivaal Keuppens met 4' vooraf. Klaas was vorige woensdag in de SVS-cross in Vriesel ook al mooi winnaar geworden in zijn wedstrijd. Luc bouve pakte andermaal een ereplaats en voor Marc Hermans en Luc Van Haeren werden het een 10e en 17e plaats.

Vic Vanderstraeten was te nerveus aan de start en ging een paar maal in de fout en moest zich tevreden stellen met de derde plaats, zijn overwinning in het wintercriterium wist hij wel veilig te stellen. Dré Bukenbergs en Gerorge Deferme werden verdienstelijk als 6e en 8e genoteerd.

Enkel de jonge J. Thiels wist Phil Mellebeek van de overwinning te houden in reeks 6. Phil ging iets te hevig van start en ging even in de fout aan post 4, wellicht liet hij daar de overwinning liggen. Jos Duchesne haalde de 15e plaats en Pierre Teunkens liet zich op foutief prikken betrappen.

Zondag organiseert onze club een regionale koers in Lommel Kolonie. Patrick Bleyen legt de banen op de kaart van "Den Heuvel". Het wedstrijdcentrum is in Kolonie 2, er kan gestart worden tussen 10 en 12 uur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio