thumbnail: null
thumbnail: null

Limburgs eerste zaalhockeytornooi in Dommelhof geslaagd

Het eerste Limburgse jeugdzaalhockeytornooi van hockeyclub Phoenix, zaterdag in Dommelhof, mag in alle opzichten geslaagd worden genoemd.

In totaal werden 22 wedstrijden gespeeld met 115 spelers tussen 6 en 17 jaar: een 60-tal jeugdspelers van Phoenix en 8 ploegen van de Hasseltse hockeyclub Stix.

olivier van gompel

Hierbij waren ook vertegenwoordigers bij van de club in oprichting in Sint-Truiden. In de voormiddag speelde de jongste jeugd (6-9 jarigen) en in de namiddag speelde de oudere jeugd (10-17 jarigen). In de spirit van “deelnemen is belangrijker dan winnen", kreeg ook iedereen een medaille overhandigd als aandenken aan dit Limburgs jeugdtornooi.

Zaalhockey is uitermate populair bij de jeugd om toch te blijven sporten gedurende de jaarlijkse winterstop. Naar volgend jaar toe wordt er al gedacht aan een weekendtornooi, want ook in Sint-Truiden, Tessenderlo en Maasmechelen staat een hockeyclub in de steigers. Hockey zit duidelijk in de lift bij de Limburgse jeugd!

Volgend weekend organiseert Phoenix een zaaltornooi voor volwassenen, met naast de thuisclub deelnemers uit Hasselt, Craenendonck en (wellicht) Mol. alle foto's kunnen bekeken worden op neerpelt.in.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio