Thaiboksclub Chakushin viert verhuis naar Herk-de-Stad met zege op Mixed Event VIII

Op zaterdag 25 januari organiseerde het Martial Arts Center hun jaarlijks vechtsportgala “Mixed Event” in Dilsen-Stokkem. Het werd een indrukwekkend gala met een mooie line-up, een overvolle zaal en heel toffe sfeer.

Thai- en kickboksclub Chakushin uit Herk-de-Stad nam ook deel aan dit event.

Tinne Boons

De club heeft er net een verhuis opzitten van Geetbets naar Herk-de-Stad. Het team traint momenteel in de nieuw sporthal Herkules. Uiteraard waren zij erop gebrand de prachtige resultaten van vorig jaar verder te zetten nu ze trainen op een gloednieuwe locatie.

Dries Geerts uit Lummen, vocht een thaibokswedstrijd in de B-klasse tegen de Nederlander Enes Butun (Vos Gym) op -65kg. Beide vechters staan aan de top in eigen land en Dries veroverde vorig jaar de Benelux-titel in deze categorie. Vanaf de eerste ronde werd het een ronduit indrukwekkende wedstrijd. Beide vechters hielden er een hoog tempo op na en waren op zoek naar de knock-out. Dries kon sterk scoren met bokstechnieken, maar Enes trapte stevig en soepel en kon zo de druk hoog houden. Vanaf de tweede ronde kantelde de wedstrijd definitief in het voordeel van Dries. Hij voerde het tempo op het einde van de rondes nog wat op en kon zijn tegenstander in het nauw drijven door zijn gevarieerde vechtstijl. Enes leek minder inspiratie te hebben en viel terug op stevige low-kicks. Dries liet de overwinning echter niet meer ontsnappen en kwam in de 5de ronde nog verrassend opzetten met kniestoten. De jury beloonde hem met een unanieme overwinning!

Dries, die in het dagelijks leven full-time aan de slag is als dakwerker, leeft volledig voor zijn sport. Hij werkt 7 tot 8 trainingen per week af, wordt begeleid door een personal trainer, krijgt voedingsadvies en wordt ondersteund door een sportarts. Al deze inspanningen werpen hun vruchten af, want op 1 maart zal Dries voor het laatst aantreden in de B-klasse. Daarna maakt hij definitief de overstap naar het allerhoogste niveau en zal hij het seizoen afsluiten in de A-klasse. Dat wordt een grote stap, maar met wedstrijden zoals die van zaterdag bewijst Dries dat hij er helemaal klaar voor is!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio