Lommelse Boudewijnschool wint de Robot Ontwerp Award in de FLL Beneluxfinale in Utrecht

De Lommelse Bouwmakkers van de Boudewijnschool hebben in de FIRST LEGO Leauge Beneluxfinale de prijs voor het beste robot ontwerp gewonnen. Het is één van de prijzen die werden uitgedeeld nu zaterdag aan de teams die het tegen mekaar opnamen in de beurshallen van Utrecht.

Peter Lommelen

Jaarlijks nemen wereldwijd 200.000 jongeren deel aan de First Lego League. Het is de bedoeling dat jongeren met behulp van een zelfgebouwde en geprogrammeerde Legorobot het hoofd bieden aan de gevolgen van natuurrampen in een Legodecor.

Nadat de kinderen van het 5de en 6de studiejaar van de Boudewijnschool de Limburgse finale hadden gewonnen in Hasselt vorig jaar, werd nog hard geoefend om in de Benelux finale het beste van zichzelf te laten zien. Vol moed en enthousiasme vertrokken de kinderen samen met al hun supporters in een volle bus naar Utrecht. Daar aangekomen was het snel duidelijk dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden want alle teams zagen er even strijdvaardig en gemotiveerd uit en bovendien mochten er deze keer ook leerlingen tot 16 jaar aan deelnemen.

Het team van de bouwmakkers lieten zich niet doen en deden het in de eerste proeven direct zeer goed: hun project, core values en- robotvoorstellingen verliepen vlekkeloos. Minder goed waren ze met de robotmissies gestart maar bij de laatste poging deed de robot door de koelbloedigheid van de bouwmakkers precies wat er geprogrammeerd werd en scoorde ze opnieuw hoge punten.

Na een lange dag werden de bouwmakkers uiteindelijk uitgeroepen tot het team dat het beste robotontwerp had gemaakt. Het viel op door eenvoud en door gebruik van doordachte hulpstukken was de robot zeer efficiënt. De kinderen, coaches en supporters waren super blij met de ze prijs maar ook zonder deze prijs zouden ze een keitoffe supercool fantastische wedstrijd hebben gehad. Proficiat aan de Bouwmakkers en hun coachen juffrouw Marjanne en Nicolas .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio