Fietspool Mal schakelt bakfiets als kleutertaxi in

De fietspool Mal – Tongeren, winnaar van de milieuprijs 2012, heeft het prijsgeld grotendeels besteed aan een elektrische ondersteuning voor een bakfiets. Op deze manier kan één begeleider tot vier kleuters veilig vervoeren en toch moeiteloos met de grotere kinderen mee fietsen.

Anne Buchacker-Winter

De bio-boerderij 'De Krekel en de Mier' uit Mal stelt zijn bakfiets ter beschikking aan de fietspool. In ruil daarvoor heeft de fietspool een deel van de kosten betaald om het fiets uit te rusten met een elektrische ondersteuning. “Ik ben bijna elke woensdag met drie kleuters op mijn fiets onderweg – één op het stoeltje op de bagagedrager en twee in de aanhangwagen. Dit is erg onhandig als een van de fietsertjes hulp nodig heeft: ik moet mijn fiets met een kind in het stoeltje altijd blijven vasthouden of dan het kind op de grond zetten”, zegt Anne Buchacker-Winter, een van de drie vaste begeleiders met beurtrol, “vandaar dat ik enorm uitkijk om nu met de bakfiets te mogen rijden.”

Geertje Stoffels van De Krekel en de Mier, zelf vaste begeleider en moeder van vier fietspool-kinderen, vindt het maar vanzelfsprekend dat ze hun bakfiets ter beschikking stellen: “We hebben de fiets maar af en toe nodig om groenten van ons veld naar de winkel te vervoeren” legt ze uit “en we profiteren zelf ook van de fietspool én van de elektrische ondersteuning die nu op ons bakfiets zit.”De fietspool is elke schooldag onderweg van Mal naar de Freinetschool “De Mijlpaal” aan de Koninksemsteenweg, het hele jaar door mits er geen sneeuw op het fietspad ligt.

Interesse om aan te sluiten? Neem dan contact op met Anne op tel.: 012-395595. Alle kinderen die voldoende goed kunnen fietsen zijn welkom, ongeacht of hun (groot-)ouders al dan niet tijd hebben om soms te begeleiden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio