Davidsfonds Bree organiseert succesvolle Toast Literair

Op zondagvoormiddag 19 januari ging de vierde editie van Toast Literair van Davidsfonds-Bree door in het restaurant van De Watermolen in Reppel. Een uurtje voor het uitgebreid ontbijt van 9.30 uur verzamelden de liefhebbers voor een wandeling in de buurt van die oudst vermelde watermolen van België, gelegen aan de Aa-beek.

Liliane Vanbrabant

Nog een uurtje later startte Okke Vandermeulen, lerares dictie aan de Breese jeugdmuziekschool met het traditionele literaire gedeelte.

Dertig woordleerlingen, telkens in kleine groepjes verdeeld, verrasten de 120 aanwezigen met leuke en humoristische gedichten van meer dan 25 Nederlandstalige auteurs. Het werd een schitterende voorstelling die door de jongeren met veel enthousiasme en met een ongelooflijke présence werd gebracht. Tussendoor brachten muziekleerlingen enkele muzikale intermezzi. Het gitaar-en pianospel, een dwarsfluit en zelfs een drumstel zorgden op die manier voor een aangename onderbreking van het woordenspel.

Okke zelf bracht twee prachtige teksten van Toon Hermans en Willem Vermandere. Het aanwezige publiek genoot overduidelijk van het geboden spektakel en het applaus achteraf was oorverdovend en oprecht. Uiteraard werden de deelnemende leerlingen en hun lerares beloond met een gepast geschenk. En of dat verdiend was! Het was een Toast Literair om “U” tegen te zeggen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio