Winterborrelwandeling naar Kluis van Bolderberg blijft succesverhaal

Naar jaarlijkse traditie organiseerde de VZW Toerisme Heusden-Zolder op 19 januari 2014, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg. Een erg geslaagde wandeling in lenteweer waarbij honderden genieters naar de kluis van O.

yves maex

L. Vrouw van Loreto trokken.

Een geleide wandeling onder leiding van de gelegenheidskluizenaar Michel Verdonck lokte alleen al meer dan 150 deelnemers! Nog veel meer wandelaars trokken op eigen houtje naar boven om te genieten van dit toch prachtig decor.

Bovenop de berg werd je beloond met een uniek verzicht op de vijvers en het kasteel van Terlaemen - het sterrenplekje waar Heusden-Zolder fier op is. Aan de kluis kon men verder genieten van overheerlijke streekdranken aangeboden door de VZW Toerisme Heusden-Zolder, glühwein, koolputterke, gagelborrel, warme soep, choco en hotdog hielpen het innerlijke van de mens te versterken, gezelligheid troef. Bekijk zeker meer foto's op onze website en Facebookpagina.

In de kluis moest het ensemble Herman Elegast verstek geven wegens ziekte, maar de kluisbewoner Pieter Stevens - zelf een zanger van het ensemble – zorgde op zijn eentje van op het koor van de kluiskapel voor een indrukwekkend stemgeluid.

Met een frisse neus werd er nagenoten op de kermis en in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is.

Tekst: Bert RodiersFoto: Yves Maex


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio