Leerlingen Inspirocollege starten X-mos met officieel moment

De leerlingen van het zesde jaar van het Inspirocollege starten X-mos met een officieel moment. Op vrijdag 17 december vierden de zesdejaars van het Inspirocollege hun laatste honderd dagen. Op deze voor hen heel belangrijke dag werden zij ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis van Houthalen.

hilde maris

Dit was toch even een plechtig moment: voor de leerlingen was dit de eerste keer dat zij in de raadzaal mochten zetelen zoals echte gemeenteraadsleden.

Burgemeester Yzermans opende de zitting met een plechtige verwelkoming. Aansluitend brachten de twee "eerste ministers" Daan Deckers en Arif Birinci van het Inspirocollege hun speech. In hun speech stelden zij een aantal kritische vragen aan de burgemeester en aan de schepen van jeugd en onderwijs. Deze beloofden hiermee zeker rekening te houden naar de toekomst.

Dan was het tijd voor ontspanning via het bekende spel “de slimste Houthalenaar”. De kandidaten waren de burgemeester, de schepen van jeugd en de twee ministers Daan Deckers en Emily Moscatielly. Het werd een spannende race tussen de beide ministers maar uiteindelijk ging Daan aan de haal met de oorkonde. Het vervolg van de dag was een spetterende show voor de leerlingen van de tweede en derde graad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio