Gezonde week in GBS Henis, Nerem en Piringen

In de gemeentelijke basisscholen van Henis, Nerem en Piringen organiseerde de werkgroep MOS in de week van 13 tot 17 januari de gezonde week!

De laatste jaren wordt er in deze scholen erg ingezet op netwerking en samenwerking tussen de leerkrachten onderling om de kinderen en leerkrachten een zo rijk mogelijke leeromgeving aan te bieden.

Pascal Michiels

Verschillende initiatieven en werkgroepen werden hiervoor opgezet. Nog dit schooljaar stelt de scholengroep bovendien zijn nieuwe naam, logo en slogan voor om nog meer de samenwerking en gezamenlijke visie op goed onderwijs in drie dorpsscholen in de verf te zetten.

Tijdens de gezonde week stonden er allerlei gezonde en sportieve activiteiten op het programma. Op dinsdag werd de dag begonnen met ochtendgymnastiek en geregeld een sportief bewegingstussendoortje tijdens de lessen. In de verschillende klassen stonden de lessen in het teken van gezonde voeding en op vrijdag werd er afgesloten met een gezonde broodjesmaaltijd. Wat je als kind eet, heb je immers voor je leven beet.

Een welgemeende dankjewel aan alle ouders voor hun inzet om elke dag een gezonde brooddoos klaar te maken en de enthousiaste werkgroep voor de voorbereiding en de praktische organisatie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio