Ex-KRC-spelers Geurden en Hustinx doen het prima bij Patro Eisden

Voetballers Maxim Geurden en Koen Hustinx doen het momenteel prima bij Patro Eisden in derde klasse. De boezemvrienden speelden eerder ook samen bij KRC Genk. Ze hebben heel wat gemeen, zowel in hun privéleven als in hun voetballoopbaan.

Topmoment voor beiden was ongetwijfeld hun gezamenlijke deelname aan het WK voor -17 jarigen in 2007 in Zuid-Korea.

jempi trippaers

"Toen reeds vormden we een betrouwbaar duo in de defensie van de jongeRodeDuivels", herinnert Koen Hustinx zich nog heel goed. "In die tijd deden we het ook prima bij de -17-jarigen van KRC", vertelt Maxim Geurden. En dit samen met o.a. Benteke en Daeseleire. Zij bleven profvoetballers. Koen en ik zijn wat ter plaatse blijven trappelen met enkele mislukte transfers op onze activa. Maar na enkele omzwervingen zijn we bij Patro Eisden in derde nationale weer op elkaar gestoten vorig seizoen. En nu bolt het allemaal weer prima, weliswaar een niveautje lager, maar wel met veel meer voetbalpret dan bij onze vorige clubs", beweert Geurden.

KompanyHet duo Geurden-Hustinx beleefde in hun jeugdjaren onvergetelijke tijden en merkwaardige verre reizen waren onvermijdbaar. "We deden als jonge Rode Duivels aan een drietal tornooien mee tegen de beste jeugdploegen van Europa. En we hadden ook wel zo een beetje een wereldploeg hoor", vertelt Hustinx. " Niet vergeten dat in onze nationale ploeg toen onder meer kleppers stonden als Jan Vertongen en Vincent Kompany. Zij hebben het inderdaad verder gebracht dan wij", lacht Koen. "En wellicht verdienden ze ook wel een eurootje meer dan wij", schampert Maxim Geurden.

"Bij de beloften van KRC was ik enkele seizoenen lang de kapitein van de groep. Daar was ik wel trots op hoor. Maar helaas: het bestuur van KRC wilde niet verder met mij. Ik transfereerde bijgevolg naar het toenmalige Beerschot, met Aimé Antheunis als coach. Alles leek toen op een sprookje, maar de resultaten vielen tegen. Aimé dus buiten en Glen De Boeck aan het commando van de Antwerpenaars als nieuwe trainer. Van De Boeck heb ik nooit een eerlijke kans gekregen. Turnhout wilde me wel als verdediger in tweede klasse. Maar na de degradatie van Turnhout naar derde afdeling bleef er van mijn profbestaan als voetballer maar weinig over. Ik werk nu samen met Hustinx voor het tweede seizoen bij Patro Eisden. Hier is alles aanwezig om er iets moois van te maken: een fijne spitsvondige trainer, gezellige medemaats, kort op de bal zittend bestuur en hondstrouwe supporters. Tegen Sporting Hasselt vorige week (winst met 3-0) waren er bijna 2.000 enthousiaste fans aanwezig. Daarvoor doe je het toch hé", lacht de toekomstige hoteleigenaar uit Genk.

Koen Hustinx, die zijn diploma behaalde als leraar lichamelijke opvoeding, kan zich volledig uitleven op een voor hem aanvaardbaar niveau. "Ik ben enkele seizoenen achtervolgd door langdurige blessures. Daarvan is gelukkig maar weinig blijven hangen. Weet ge, zowel Max als ikzelf zouden het formidabel vinden om ooit met Patro Eisden te promoveren naar de tweede nationale. Voor het bestuur is dit geen must, maar wij, de spelersgroep, hopen daar allemaal heimelijk op", vertrouwt Koen ons toe. "En onze vrienden van vroeger, De Bruyne, Hazard, Vossen en co, hen gunnen we het beste in hun profbestaan", besluiten Max en Koen unaniem.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio