thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Actie voor behoud bankfiliaal Houthalen-Oost

Woensdagmiddag organiseerden leden van S&D Houthalen-Helchteren een opvallende actie aan het BNP Paribas Fortis bankfiliaal in Houthalen-Oost.

"BNP Paribas Fortis plant tegen de zomer de sluiting van dit bankkantoor", aldus Jules D'Oultremont van S&D.

stijn van dingenen

"Dat zou meteen betekenen dat onze wijk Houthalen-Oost geen enkel bankfiliaal meer heeft. Zoals het er nu naar uitziet, zullen ook de betaalautomaten die zich in de hal van het bankkantoor bevinden, verdwijnen. Een flinke aderlating voor Houthalen-Oost."

"Onze wijk telt meer dan 8.000 inwoners, waarvan zo'n 1.500 inwoners ouder zijn dan 60 jaar", aldus Linda Sikosek en Guido Corthouts. "Voor veel van deze mensen is het een drama dat de bank weggaat. Als ze in de toekomst hun bankzaken willen doen, moeten de mensen uitwijken naar bankfilialen in Genk, Houthalen-Centrum, Zonhoven of Opglabbeek. Niet iedereen is immers in staat om met homebanking via de pc te werken. Bijkomend stelt zich het extra probleem dat de busverbindingen naar de andere gemeenten vanuit Houthalen-Oost absoluut niet goed zijn."

Om deze knelpunten aan te kaarten, zette S&D een actie op touw. Woensdagmiddag protesteerde een grote groep leden en sympathisanten aan het betrokken bankfiliaal. Hierbij werd aan passanten gevraagd een petitie te ondertekenen en er werden spaarvarkentjes uitgedeeld. "Met de petitie willen we het gesprek aangaan met BNP Paribas Fortis om zo te bekijken of er nog mogelijkheden zijn", aldus Stijn Van Dingenen. "In de eerste plaats zouden we graag de bankautomaten behouden, en bijkomend vinden we dat er een beperkte bankservice moet blijven. Gisteren, na afloop van de actie, hadden we hieromtrent trouwens al een eerste onderhoud met de regiodirecteur van BNP Paribas Fortis. Daarnaast gaan we met de petitie ook naar het gemeentebestuur. Ook van daaruit zouden we steun willen voor dit project en we hopen dat het bestuur eveneens het behoud van een bankfiliaal in Houthalen-Oost mee wil bepleiten. Bijkomend grijpen we dit gebeuren ook aan om het bestuur nogmaals aan te zetten snel werk te maken van verbeterde busverbindingen voor Houthalen-Oost."

Intussen hebben al honderden mensen de petitie ondertekend. Wie dat alsnog wil doen, kan de petitie ook ondertekenen op de website www.jawijzienjouzitten.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer