Middenschool Atheneum bezoekt Sint-Vincentius en start prompt actie

Afgelopen maandag brachten de leerlingen van het 2de jaar van de Middenschool een bezoek aan de Sint-Vincentiusvereniging in de Tramstraat, die zich inzet voor de kansarmen in de gemeente.

Nadat de leerlingen eerst wat meer uitleg gekregen hadden over armoede en voedselbedeling, kregen zij een rondleiding doorheen het gebouw.

Jan Van Roosbroeck

Een vriendelijke vrijwilliger, Jean Vanhaeren, liet hen zien wat er zoal in een basispakket zit dat behoeftige mensen maandelijks bij Sint-Vincentius kunnen afhalen en hij vertelde waar het eten en de andere producten die voor zo’n pakket gebruikt worden vandaan komen. Hij maakte de jongeren ook duidelijk dat armoede geen ‘ver-van-je-bed-show’ is, maar dat het bij wijze van spreken ook vlak onder je neus kan voorkomen.

Dat het bezoek een diepe indruk gemaakt had op de leerlingen was duidelijk zichtbaar. Op het einde van het bezoek kwamen er zelfs al voorstellen naar boven over hoe de jongeren zelf Sint Vincentius zouden kunnen steunen en onder leiding van de leraars levensbeschouwelijke vakken komt er een grote inzamelactie. Het is de bedoeling dat alle leerlingen van de middenschool en de basisschool de eerste week van februari een pakketje met levensmiddelen en/of toiletartikelen meebrengen naar school. Op die manier hopen de leerlingen een grote hoeveelheid goederen in te zamelen die dan door Sint-Vincentius uitgedeeld kunnen worden aan de kansarmen.

Wenst u zelf een pakketje met goederen af te geven op de school? Dan kan dit van 3 tot 6 februari in de basisschool of de middenschool in de Atheneumstraat 2 te Leopoldsburg en dit tussen 8.30 en 16.30 uur. Hebt u vragen of wenst u in contact te komen met de Sint Vincentius Conferentie Leopoldsburg bel 011/342762 of 0477/565192 of mail naar sint.vincentius.leopoldsburg@hotmail.com.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio