Neos klinkt op het nieuwe jaar

In de meeste clubs, verenigingen en besturen is het traditie om in de loop van de maand januari een nieuwjaarsdrink te organiseren voor hun leden. Ook Neos wil deze traditie in ere houden. Zo verzamelden 93 leden op donderdagnamiddag 9 januari in de Geer.

Maurice Deckers

Na de gebruikelijke wensen en bijhorende zoenen en het nuttigen van een glaasje bubbels of fruitsap met de nodige hapjes nam iedereen plaats aan de tafels. Op elke tafel stond een steekkaart met een foto en de naam van een quizmaster. Die kaart stond daar natuurlijk niet zo maar. We trachten elk jaar wat animatie te brengen op onze nieuwjaarsdrink en proberen onze leden hier zo actief mogelijk bij te betrekken. De laatste 2 jaren werd dit hoofdstuk animatie telkens ingevuld door een zelf in mekaar gestoken quiz.

Daar dit soort van animatie de vorige jaren erg gesmaakt werd en er een spreekwoord is dat zegt dat alle goeie dingen uit 3 bestaan, waagden we het erop om ook dit jaar voor een quiz te opteren. Het onderwerp voor de quiz van 2014 werd 'Limburg', voor onze Nederlandse vrienden dienden we natuurlijk wel te verduidelijken dat het over Belgisch-Limburg ging. Uit de uitslag bleek duidelijk dat onze senioren Limburg kennen. Regelmatig diende de schiftingsvraag te beslissen. Uiteindelijk was het de ploeg die speelde onder de naam van Tom Lenaerts die met een score van 68 op 80 de winnaar werd. Proficiat. Ook aan diegenen die minder fortuinlijk waren proficiat en bedankt voor jullie deelname en enthousiasme. Denk maar aan de Olympische gedachte: 'Deelnemen is belangrijker dan winnen' en het was uiteindelijk de bedoeling dat we ons amuseerden.Ons lid, Mathieu Peeters, maakt al verschillende jaren van elke activiteit waaraan hij deelneemt een eigen verslag met woord en beeld. Al deze verslagen heeft hij mooi gebundeld in diverse albums. Tijdens de receptie van dit jaar stelde Mathieu deze albums ter inzage aan de leden. Er was heel wat interesse en bewondering voor zijn werk. Proficiat Mathieu, doe zo voort, een mooi naslagwerk dat bij velen heel wat leuke herinneringen opriep.

Hoe kan men beter een quiz over Limburg afsluiten dan met het zingen van het Limburgs Volkslied. Het gelegenheidskoortje samengesteld uit de bestuursleden van Neos en instrumentaal begeleid door Hugo en Jan deed een lovenswaardige poging, maar om kans te maken om in de hitparade te geraken zullen we toch nog wat moeten oefenen.Het was weer een mooie namiddag met veel momenten van ontmoeting, ontspanning en amusement voor onze senioren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio