Onverwachte bezoekers tijdens de Nieuwjaarseditie van Zin in Zang

Onverwachte bezoekers tijdens de Nieuwjaarseditie van Zin in Zang.Hieronder volgt een verslag van Arnold Spijker, één van de medeorganisatoren van Zin in Zang op 3 januari.

's Morgens als ik naar buiten kijk is het somber. Een grijze lucht en wind.

Gerard Peeters

Ik kijk naar de wuivende rietpluimen in onze tuin.

Net alsof ze ons willen uitwuiven. Schiet op, lijken ze te willen zeggen.

Dat er vandaag gedanst wordt en de burgemeester komt, weet ik dan nog niet.

Een dag kan zo heel wat verrassingen in petto hebben.

Als het tijd is om op te stappen breekt het zonnetje door.

Ik krijg daardoor veel meer zin om naar Zin in Zang te gaan.

Deze Nieuwjaarseditie van Zin en Zang staan Luk, Frank, Dymph en ik er alleen voor…., de andere organisatoren zijn door het verlies van een dierbare verhinderd.We moeten de boel samen goed proberen te laten draaien. Gelukkig is Luk een ervaren entertainer en ligt de Kimpel aan z'n voeten.

We beginnen met het aansluiten van de apparatuur. Normaal doet Gerard dit. Het is even zoeken en prutsen tot we alles in orde hebben. Dat lukt gelukkig op tijd.Vele mensen wensen ons en elkaar een gelukkig Nieuwjaar.

We starten met het zingen van: "Hoor de muzikanten". Door de vakantie zijn er ook wat jonge kinderen bij.Het loze vissertje zingen de mannen en vrouwen afwisselend.

Sommige liedjes vindt Luk wat te lang. 'Ik vind dat drie strofen, meer dan genoeg is', zegt hij.Bij een aantal nieuwjaarswensen pakt Luk z’n kansen.Hij laat zich door de dames driemaal zoenen.Trouwens, ik heb zo het idee dat die dames dat ook wel op prijs stellen.‘Als ik niet goed genoeg ben, wil Frank ook altijd wel kussen’, grapt Luk. ‘Hij is een wat rijper figuur’, zegt Luk.

Frieda Brepoels, onze burgemeester, komt ook eens kijken en luisteren of de mensen het echt wel zo naar hun zin hebben bij Zin in Zang. Maar wat 'n toeval. Ze valt met haar neus in de Franse boter. Toevallig staat net het Franstalige "La ballade" op de lijst. Een lied dat prachtig door Lamberte wordt vertolkt. We kunnen er niets aan doen. We zingen toch echt voor 99% Vlaamse en Hollandse liedjes. De burgemeester vindt het prima.

Luk zingt 'O sole mio' voor een knappe vrouw.Lamberte neemt haar kans waar en richt een dansvloer in. Ze danst de tango.Ondertussen zit Leon te popelen om ‘mijn winterroosje’ te zingen. Dat doet hij op z'n eigen onnavolgbare wijze.Piet Vansichen komt ook nog heel even binnen. Vast aangetrokken door onze muziek, denk ik. Hij kan niet op de uitnodiging van Luk ingaan om mee te doen. Hij moet nog repeteren, zegt hij.Laurent zingt met zijn mooie stem de 'Brusselse catechismus.'

Zo kunnen we weer terug kijken op een fijne Zin in Zang; een prachtige start van het nieuwe jaar.Arnold 6 februari 2014 - “Hollandse meezingers” bij Zin in ZangOnze volgende editie van Zin in Zang vindt traditioneel opnieuw plaats op de eerste donderdag van de maand, dus donderdag 6 februari 2014.

Ditmaal kozen we voor “Hollandse meezingers”. Wat blijkt, heel wat meezingliederen zijn zowel in Vlaanderen, als onder en boven de Moerdijk in Nederland bekend. We hebben dus niet de minste moeite gehad om een songlist op te stellen van liederen uit onze mappen.

Wilt u weten welke liederen we die dag zingen, bezoek dan onze website www.zininzang.be. U vindt er naast de volledige songlist voor 6 februari, heel wat foto- en videomateriaal en de verslagen van de vorige edities, natuurlijk ook van de meest recente editie van 03.01.2014.

“Zin in Zang” is een organisatie van Silvatica met de steun van Concordia Producties vzw en de Stad Bilzen.Tot dan, donderdag 6 februari 2014.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio