Harmonie De Voortgang Neeroeteren verwent publiek met wervelend nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 11 januari gaf de Koninklijke Harmonie De Voortgang in het cultureel centrum van Neeroeteren een schitterend nieuwjaarsconcert in Tiroolse sfeer. Meer dan tweehonderd aanwezigen genoten van het gevarieerde muzikale programma en van de culinaire verwennerijen.

Willy Simons

Na het concert ging het feest nog tot in de vroege uurtjes verder op de dansvloer.

In zijn welkomstwoord overliep harmonievoorzitter Willy Simons nog eens de uitermate geslaagde evenementen van het fantastische jubileumjaar 2013. Hij stipte ook de belangrijkste muzikale activiteiten van 2014 aan en verwees onder meer naar het Promsconcert begin mei, dat in het teken van de herdenking van de eerste wereldoorlog staat, en naar het concert dat in het najaar het Van Eyck-jaar mee klank en kleur zal geven. Voorzitter Simons deed bij de aanwezige schepenen ook nog eens heel nadrukkelijk een oproep om werk te maken van een grotere repetitieruimte voor De Voortgang. "We zijn al meer dan zes jaar vragende partij voor een nieuw lokaal. Ons huidig lokaal barst gewoon uit zijn voegen en ons ledenaantal blijft maar toenemen. Hopelijk komt er nu snel schot in de zaak."

Daarna was het de beurt aan dirigent Jan Van Duffel jr. en zijn muzikanten. Ondersteund door tenor Robert Luts vergastten ze de ruim tweehonderd aanwezigen op een wervelend nieuwjaarsconcert met herkenbare klassieke muziek van onder meer Lehar, Stolz en Strauss. Anton aus Tirol kreeg iedereen uit zijn stoel en alle handen gingen op elkaar voor de immer aanstekelijke Radetzky-mars. De bisnummers waren amper op één hand te tellen, zo goed viel het programma bij het dolenthousiaste publiek in de smaak. De heerlijke wijn vloeide rijkelijk en een lekker buffet versterkte de innerlijke mens. Tot in de vroege uurtjes werd er daarna op de dansvloer nog gesprongen en gezongen.

Toneeldagen

Samen met toneelgroep 'Moed en Eendracht' maakt De Voortgang zich nu op voor vier voorstellingen van 'De nonnen van Navarone', een theaterkomedie van Anton Klee in een regie van Jos Rutten. De voorstellingen hebben plaats in het cultureel centrum van Neeroeteren op vrijdag 24 januari (20 uur), zondag 26 januari (15 uur), vrijdag 31 januari (20 uur) en zaterdag 1 februari (20 uur).

Kaarten zijn te koop bij het Cultureel Centrum, 't Krantje, Brasserie d'Olivio, Oud Oteren, Amerikaanse Stock, Boerenbrood, Bakkerij Vangeloven en bij de toneelspelers. De kaarten kosten 8 euro in voorverkoop. Aan de dagkassa betaalt u 12 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio