Kindercampus Mozaïek schenkt cheque aan Cliniclowns

Op donderdag 19 december organiseerden de leerkrachten van Kindercampus Mozaïek te Hasselt in hun school voor het eerst een kerstmarkt.Gedurende 2 weken werd er keihard geknutseld in alle klassen aan het maken van prachtige kerstwerkjes, die op de kerstmarkt verkocht werden.

Rik Lemmens

Er werd ook hard nagedacht over "Wat te doen met de opbrengsten?"

Omdat we op school al heel wat activiteiten organiseren voor de kinderen van de school zelf, vonden we het nu de hoogste tijd om onze opbrengsten te schenken aan een goed doel. Liefst een doelgroep waar ook kinderen centraal staan. Zo kozen we voor de Cliniclowns.

De kinderen op school maakten op voorhand via een filmpje kennis met de werking van de Cliniclowns. Na het zien dit filmpje waren ze nog meer gemotiveerd om van de kerstmarkt een succes te maken!

En dat werd het ook....een groot succes.

Honderden ouders bezochten onze markt, kochten leuke kerstwerkjes, dronken samen een glaasje gluhwein of een tasje soep of genoten van heerlijk kerstgebak gebakken door heel wat vrijwillige oma's, mama's,... Afgelopen vrijdag was het dan zover. De centjes waren geteld.Een vrijwillige vertegenwoordiger kwam in de namiddag naar onze school om de cheque overhandigd te krijgen. En wat waren wij trots om een cheque te mogen overhandigen van maar liefst 1825 euro!!!Met dit bedrag kunnen de Cliniclowns 100 zieke kindjes weer een lach op hun gezicht toveren. We hadden er enkele weken keihard voor gewerkt, maar de voldoening was des te groter! Want zeg nu zelf...wat is er mooier dan een blij kind met een lach op het gezicht!Stefanie Lowette


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio