Full scottish breakfast met winterwandeling (Whiskyclub Maltmen)

Zondag 12 januari organiseerde whiskyclub Maltmen zijn eerste full scottish breakfast met daarna een winterwandeling. Om 7 uur in de ochtend kwamen de leden van Maltmen samen in het KSJ Heem.De keuken werd snel bemand en gasvuren aangestoken voor de bereidingen van het ontbijt.

Peter Dedroog

Tussen 9:00 en 11:00 kwamen er 50 liefhebbers genieten van deze stevige breakfast.

Het ontbijt bestond uit haggis, warme tomaten, worstjes, bonen in tomatensaus, champignons, geklopte eieren, spek, black pudding en aardappelschijfjes, marmelade en verschillende keuzes van brood.

Om 11:00 werd er verzameld voor de winterwandeling. De weergoden waren ons zeer gunstig

gezind. Ze zorgden voor een vriesnacht en een stralende ochtend/middagzon. Tijdens de wandeling van 11 kilometer werd er zevenmaal gestopt. De innerlijke mens werd er gesterkt met erwtensoep en warme chocolademelk. Maar voor de meeste wandelaars was het natuurlijk te doen om het degusteren van 5 whisky’s.

Als eerste whisky werd er gekozen om de eerste pot still whisky van België de Gouden Carolus Single Malt te proeven, daarna volgde Glenmoranchie Nectar d'Or, Ancnoc Peter Arkle Special Edition, Tomatin Cu Bocan en als afsluiter bij onze wandeling de Port Charlotte An Turas Mor.

Rond 15:30 arriveerden we terug in het KSJ heem waar men kon nagenieten van de wandeling met een whisky uit de bar.

Het was een zeer mooie winterdag en we zullen deze activiteit dan ook graag herhalen in 2015.Sláinte


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio