Groep Pol Stas brengt 'The Beauty Queen of Leenane'

De Groep Pol Stas staat binnenkort op de planken met The Beauty Queen of Leenane. Deze zwarte komedie van Martin McDonagh wordt geregisseerd door Frank Nijssens. Opvoeringen op 30 en 31 januari en 1 februari in Cultureel Centrum De Bogaard

Het verhaal van ‘The Beauty Queen of Leenane’ speelt zich volledig af in de keuken van Mag Folan.

Paula Moria

Ze woont in een verlaten hoek van het toch al afgelegen dorpje Leenane aan de uitgestrekte meren van Conemara in Ierland.

Mag, die eigenlijk al lang in een bejaardentehuis had moeten zitten klampt zich op een bijna duivelse manier vast aan haar dochter Maureen. Maureen, ondertussen van middelbare leeftijd, verspeelt de mooiste jaren van haar leven door voor haar nukkige moeder te blijven zorgen. Dat dit met veel tegenzin gepaard gaat en met harde woorden hoeft niet te verwonderen. Beide vrouwen halen enkel nog voldoening in het kwetsen van elkaar, het spelen van gemene manipulatieve spelletjes wordt tot kunst verheven

Als Pato Dooley opduikt, een bouwvakker die om het hoofd boven water te houden in Londen werkt, krijgt Maureen kans om te ontsnappen uit haar penibele situatie. Pato wil met haar een nieuw leven beginnen in Amerika. Ook al heeft Pato zijn gebreken, Maureen besluit toch mee te gaan.

Maar Mag steekt hier op een duivelse manier een stokje voor en Maureens laatste kans om gelukkig te worden verdwijnt met de noorderzon.

Radeloos neemt Maureen een duistere beslissing...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio