Originele 'Driekoningenkoek' bij mannenkoor De Heivinken

Tradities dienen om onderhouden te worden. Een logische uitspraak, en zo hebben de leden en bestuursleden van het mannenkoor De Heivinken er ook over gedacht. Jarenlang reeds organiseren zij enkele dagen na Nieuwjaar hun traditionele 'Driekoningenkoek', wat er op neerkomt dat na de ingekorte repetitie de remmen losgaan in de uitbundige groep.

jempi trippaers

"Enkele vrouwen van onze leden zorgen voor smakelijke taarten en koek, wijzelf nemen de geestrijke - en andere drankjes voor onze rekening", vertelt voorzitter Jean Muysers. "En pas op: in elke taart is een boon weggestoken. Wie deze boon in zijn stukje taart tegenkomt, wordt apart gevierd door de groep en met een heerlijke fles wijn naar huis gestuurd", lacht Muysers.

Meiconcert

Na de traditionele nieuwjaarswensen van voorzitter (Muysers) en dirigent (Eugène Colson) werden ook onderling de allerbeste wensen uitgewisseld. "Ik bewonder mijn mannen allemaal", stelde Colson gemeend. "Zonder uw jarenlange inzet, zonder uw vertrouwen, zou ik hier niets kunnen komen doen hoor", lachte Eugène. "We zullen de komende maanden hard aan het werk moeten gaan als voorbereiding voor ons jaarlijks meiconcert. En jullie hebben tijdens onze vele kerstoptredens bewezen dat jullie de stress nog aankunnen. Dus, laten we samen uitkijken naar de mooi ogende toekomst", rondde de dirigent zijn betoog af.

Nog dit: mannen overal te lande, die graag zouden willen komen meezingen met de Heivinken, zijn altijd welkom. De Heivinken repeteren iedere woensdag in de refter van de technische school Regina Mundi aan de Hoogstraat van 19.45u tot 22u.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio