Sint-Ceciliakoor Tervant brengt muziek voor Beukenveld

Het Sint-Ceciliakoor van Tervant gaf een benefietconcert: muziek voor Beukenveld. Ze brachten olv dirigent Ferdi Sillen en met begeleiding van Guido Leenders muziek van de bovenste plank in OC De Buiting.Eens het St.-Ceciliakoor plaatsgenomen had en Gerda het openingswoord besloot met: “drink gerust eentje meer want…de opbrengst is voor het goede doel” begon men met ‘Als ick u vinde’.

André Caubergs

Daarna volgden luisterliedjes, volksliedjes, meezingers elkaar op. Na de eerste meezinger 'My Bonnie is over the ocean' maakte het St. Ceciliakoor plaats voor een eerste optreden van ‘Gioia’, een koor uit Meeuwen-Gruitrode olv van Ria Damen.

Het woordje uitleg over het koor was kort en krachtig: geniet van de verschillende genres. En het was genieten. De eerste pauze werd voorafgegaan met een meezinger, nl. een Afrikaans liedje Siyahamba.

Na de pauze volgde hetzelfde concept, eerst het St.-Ceciliakoor met mooie Engelstalige liedjes en afsluitend de meezinger ‘Edelweiss’.

Gioia bracht terug een variatie van liedjes. Wat dacht je van ‘Avond’ van Boudewijn de Groot of ‘Pastorale’ van Ramses Shaffey en Liesbeth List.

Met de meezinger 'The lion sleeps tonight' werd het 2de deel ook weer succesvol afgesloten.

In het 3de deel kwam het Sint-Cecilakoor al zingend terug op met 'Everybody Sing Freedom'. Samen met Gioia werd afgesloten met de zeer toepasselijke meezinger 'This Little Light'. Of hoe we elk als klein lichtje, ieder volgens zijn kunnen, samen toch een groot licht kunnen vormen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio