Byzantijns koor te gast in Zwartberg

Aanstaande zondag 19 januari om 11u wordt wel een speciale misviering georganiseerd in de St. Albertuskerk van Zwartberg, oftewel de 'kathedraal van de kempen'. Het gekende Byzantijns koor Anastasis zal deze viering die zich situeert rondom de late 'kerstgezangen' in de schaduw van de kerststal volledig opluisteren.

jempi trippaers

Pater pastoor Andre Meus vertelt: "Dit koor Anastasis werd opgericht in 1991. Zij brengen vooral Slavisch-Byzantijnse gezangen volgens de Romeinse ritus. Pas op: ook enkele Nederlandstalige liederen zitten in hun uitgebreid repertoire. Die laatste liederen zijn vertaald uit de liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos en worden gezongen op de originele Slavisch-Byzantijnse melodieën", vertelt pastoor Andre.

Anastasis is een gemengd koor bestaande uit meer dan 30 zangers en zangeressen. Het geheel staat onder de kundige leiding van dirigent Harry Custers. "Ik wil nog melden dat alle gezangen 4-stemmig worden vertolkt en volledig a-capella ten gehore worden gebracht", voegt Andre Meus er nog aan toe. "Het zal alzo zeker en vast een meditatieve en geïnspireerde viering worden", lacht Andre.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio