Okra Helchteren swingt erop los

Donderdag 9 januari 2014 mocht Okra trefpunt Helchteren een dansnamiddag verzorgen voor de omliggende trefpunten. In de Roepsteen werden de tafels geschikt rond de dansvloer zodat elke groep afzonderlijk zich toch opgenomen voelde in het geheel.

Stipt om 14.

Luc Goris

00 kon de begeleidende danslerares Barbel de eerste dans aankondigen; van op een klein podium konden de deelnemers gemakkelijk zien hoe de danspasjes uit te voeren. Op een wip stond de nochtans niet zo kleine dansvloer vol met, laat ons eerlijk zijn, op een paar uitzonderingen na allemaal dames. Het leek wel of zij niets anders deden. Het was mooi om te zien hoe vlot zij de pasjes uitvoerden. En nog wel mooi op de maat. De muziek draaide praktisch non-stop en de meeste dames vonden het zelfs niet nodig eens een dansje over te slaan om uit te rusten. “Wat denk je wel,” konden we van de gezichten lezen, “wij zijn gekomen om te dansen en daar voelen wij ons goed mee.”

Half weg, een kwartiertje pauzeren om snel een stuk vlaai met koffie te gebruiken en even een praatje te slaan met mensen die we tijdens zulke namiddagen hebben leren kennen. En dat zijn er heel wat. Gedaan nu met de babbel en terug de dansvloer op. Het was opmerkelijk vast te stellen hoe gemakkelijk de dames als heer konden dansen om de koppeldansen te kunnen uitvoeren. En konden ze niet meedansen met de aangeleerde pasjes, dan was er aan de rand van de dansvloer ruimte voor vrije interpretaties. Het is duidelijk dat de dames en heren er echt zin in hebben en zich gelukkig voelen om op deze manier met elkaar samen te zijn.

Wij wensen onze leden nog veel van deze dansnamiddagen waar ze zich op een losse en ongedwongen manier kunnen uitleven, elk op hun eigen manier.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio